HBO bekräftar The Pacific

Idag bekräftar kabel TV bolaget HBO att ”The Pacific”, uppföljaren till Band of Brothers, faktiskt kommer att produceras. Jag skrev om denna serie i ett inlägg den 8 mars. De största nyheter som tillkommit idag är att vi får veta att serien kommer att fokusera på tre marinkårssoldater och att serien kommer att bygga på böckerna ”With the Old Breed” av Eugene Sledge och ”Helmet for My Pillow” av Robert Leckie.

Personligen är det här en av de intressantaste TV nyheterna på länge. Band of Brothers anser jag är en av de absolut bästa TV serierna genom tiderna. Jag läste nyligen boken som ligger till grund för TV serien och kan bekräfta vilket otroligt bra arbete serieskaparna gjorde för att återskapa de levnadsöden som beskrivs i boken.

Kriget i Stilla Havet är ändå för oss svenskar en del av andra världskriget som vi kanske inte uppmärksammar på samma sätt som kriget i Europa och jag ser fram emot att få en bättre kunskap och upplevelse för vad som hände där. Även om jag läst och sett mycket om andra världskriget var det först när jag såg Band of Brothers som jag tyckte mig få en liten inblick i hur livet var för de som upplevde kriget själva. Detta på samma sätt som när jag läste och såg filmen På västfronten intet nytt. Mitt hopp är att The Pacific kommer att ge mig samma inblick för vad som hände i Stilla Havet.

Om du vill läsa litte mer om nyheten som kom idag så finns en bra artikel på Zap2It.

En reaktion på “HBO bekräftar The Pacific

  1. Pingback: En första trailer för The Pacific | MicTV

Kommentarer inaktiverade.