TV Notiser 15/12 2008: Grey’s Anatomy m.m.

GREY’S ANATOMY Enligt ryktena kring inspelningen av Grey’s Anatomy har T.R. Knight, som spelar George i serien, bett att få bryta sitt kontrakt med serien. Enligt ryktena ska också Shonda Rhimes som producerar serien givit sin tillåtelse och för tillfället arbetar de på en plan för att skriva ut honom ur serien. Ryktena är ännu inte bekräftade av varken ABC eller T.R. Knight.

UTÖKADE SERIER Showtime meddelade förra veckan att det kommer att bli en tredje säsong av David Duchovnys komedi Californication. CBS meddelade i samma veva att de givit den nya serien Eleventh Hour en hel första säsong. Eleventh Hour har haft i snitt 12 miljoner tittare vilket gör serien till den näst mest sedda nya serien efter The Mentalist.

SVT Det nya dramat Livet i Fagervik på SVT har under hösten lockat en miljon publik till varje avsnitt och nu är det klart att det blir ytterligare en säsong av serien. Den nya säsongen kommer att spelas in under våren och sommaren 2009 och har premiär nästa höst.

FLIGHT OF THE CONCHORDS Den hyllade HBO komedin Flight of the Conchords, som följer bandet bestående av Bret och Jermaine med samma namn, har premiär för sin andra säsong i USA den 18 januari 2009. Du som helt har missat denna utmärkta serie kan läsa mer om den i inlägget Flight of the Conchords från februari.  

NCIS Enligt Entertainment Weekly gör CBS förberedelser för en möjlig spinoff av NCIS som skulle kunna ha premiär redan i höst. Det är ändå lite bisarrt tycker jag att tv-bolagen har kommit till den punkt när de gör en spinoff av en spinoff. Redan NCIS är ju en spinoff av JAG (På heder och samvete) som lades ner efter tio säsonger år 2005.

SVT Komediserien Mia och Klara återkommer med en ny säsong söndagen den 25 januari 2009. Den nya säsongen kommer att innehålla 8 avsnitt och innehåller alla karaktärer från den första säsongen.