Inför upfront week 1: NBC

Först ut i min guide till upfront week ska jag ta en närmare titt på NBC.

Det vi redan vet om NBC är att vi kommer att få se följande serier komma tillbaka: 30 Rock, The Apprentice, The Biggest Loser, ER, Heroes, Las Vegas, Law & Order: SUV, My Name is Earl och The Office.
Vi vet också att NBC kommer att visa Amerikansk Fotboll på söndagarna under hösten vilket man även gjorde i år.

De serier som det är nästan säkert att de inte kommer tillbaka är Studio 60 on the Sunset Strip samt Crossing Jordan. Ingen av dessa serier har haft bra tittarsiffror under den senaste säsongen. Det går även en del rykten angående Law & Order och Law & Order:CI. Ryktet säger att NBC tvekar att ge dessa serier sin 18, respektive 7 säsong. Tittarsiffrorna har är vikande och NBC arbetar hårt med att försöka förnya kanalen och få tillbaka de tittare som slutat titta de senaste åren. Att lägga ner Law & Order som hade premiär redan 1990 skulle verkligen skapa effekten av en förnyelse. Om så verkligen blir fallet är jag däremot tveksam till. Min gissning är att åtminstone en av serierna kommer att komma tillbaka nästa år tillsammans med syskonet Law & Order: SUV som redan blivit förnyad.

Tre serier som det ser betydligt ljusare ut för är Friday Night Lights, Medium och Scrubs. FNL har inte hittat någon stor publik men är en fantastisk serie som hyllas av kritikerna. NBC har beställt ytterligare sex manus och ryktena just nu säger att den mot alla odds faktiskt kommer att bli förnyad till nästa säsong. Medium kommer också antagligen tillbaka nästa säsong då tittarsiffrorna för serien varit hyfsade trots den stenhårda konkurrensen från Lost och CSI:NY som går samtidigt. Angående Scrubs öde har jag redan skrivit om detta i ett inlägg lite längre ner på sidan.

Vad gäller nya serier så har NBC beställt pilotavsnitt för 10 komedier och 8 dramer. Mitt tips är att 1-2 komedier och 3-4 dramer till slut kommer att beställas. Jag ska inte tråka ut er med att räkna upp alla men vill kort nämna de som det pratas mest om och de som verkar intressantast.

Komedier:
– Area 57 – Livet på en arbetsplats på en super hemlig militärbas där man bl.a. huserar utomjordingar.
– Business Class – Det absurda livet för två affärsmän som säljer läsk.
– I’m With Stupid – Bygger på en förlaga från BBC och handlar om två inte allt för smarta personer som bor tillsammans.
– I.T. Crowd – Även denna serie om nördar på ett IT bolag hämtar sin förlaga från England.
Dramer:
– Bionic Woman – Bygger på 70-tals serien där en kvinna förvandlas till ett teknologiskt under och kämpar med hur hon ska använda dessa krafter.
– Mayor of New York – Den mest osannolike personen blir borgmästare i New York.
– Chuck – En datanörd börjar få hemliga uppdrag från CSI.

Det var allt om NBC och om några dagar kommer ett inlägg som tar upp ABC.

En reaktion på “Inför upfront week 1: NBC

  1. Ibland gör man inte själv så bra bedömningar. De tre pilots som det pratas mest om att NBC kommer att beställa är I.T. Crowd som jag skriver om ovan samt två dramer: Lipstick Jungle och Journeyman. Lipstick Jungle verkar vara Sex and the City inspirerat och Journeyman handlar om en man som reser i tiden och förändrar där igenom människors liv. Tyvärr kan jag inte sägga att mitt intresse väcks när jag hör om dessa två dramer.

Kommentarer inaktiverade.