Lost kan vara slut om två år

Kristin på E!online rapporterar idag att ryktet går om att ABC inom kort kommer annonsera att det bara blir ytterligare cirka två säsonger av Lost. Diskutionen om att så antagligen skulle bli fallet började när Losts producenter kommenterade att man gärna skulle se att man annonserade ett slutdatum för serien. Man hoppas att man ska få tillbaka tittare till serien om man visar att serien inte kommer att bli en evighetsserie utan ett bra slut som t.ex. Arkiv X fick problem med efter ett antal säsonger. Man har tidigare också sagt att man bara har en berättelse för cirka fem säsonger.

Jag tycker att detta är ett mycket bra beslut. Det känns som om det räcker med fem säsonger. Hur bra jag än tycker att Lost är känns det inte som om man skulle kunna göra Lost intressant mycket längre än under fem år. TV serier går alltid utför när man försöker ge en serie konstgjord andning för att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt på den. Det är bättre att en lysande serie får sluta på topp.

När det gäller Lost verkar det också som om det blir verklighet nästa år att säsong fyra av Lost, precis som 24, kommer att visas utan uppehåll med start i början av januari 2008. Det kommer att bli en lång olidlig väntat efter det sista avsnittet den här säsongen som kommer att sändas den 23/5 i USA.