På TV: Vecka 2 2009

På TV Veckans TV-Tips
The Amazing Race (säsongspremiär) söndag 4/1 kl. 18.00 på TV6:
Kanal 5 har givit upp The Amazing Race och nu tar TV6 upp tråden där de lämnade och visar serien från den sjunde säsongen. Elva lag av två personer ger sig ut på en resa runt jorden där den som kommer först i mål vinner en miljon dollar. Det mest färgstarka laget är Rob & Amber som träffades när de båda var med i Survivor: All Stars. Laget lyckas bland annat i ett av avsnitten lura flera andra lag att ge upp en tävling eftersom de själva inte ville göra uppgiften. I det första avsnittet beger sig lagen till Peru där de ska gräva upp ledtrådar på en strand. Även om denna säsong inte är den bästa är varje säsong av The Amazing Race bättre än det mesta på tv.
Betyg för The Amazing Race (säsong 7): C 

På TV Söndag
Snillen snackar (seriestart) kl. 20.30 på TV4:
Carina Berg leder detta humorprogram där komikerna Anders Jansson, Annika Lantz och Morgan Alling ska försöka förklara ord och företeelser som de flesta aldrig har hört talas om.

I Survived a  Japanese Game Show (seriestart) kl. 20.00 på TV6:
Tio amerikaner reser till Japan för att vara med i en tävling som bygger på de japanska tävlingsprogrammen som är allt annat än vanliga. Bland annat ska de äta mat som är fastbundet på deras lagkamrats huvud.  

Skins (säsongspremiär) kl. 23.00 på Kanal 5:
Den andra säsongen av den brittiska ungdomsserien Skins visas på Kanal 5 med start idag. Serien följer en grupp ungdomar från Bristol och har blivit mycket populär i England med sin blandning av humor och fullständigt allvar. 

På TV Måndag
Sportens årskrönika kl. 20.00 på SVT1:
SVT sport sammanfattar de största händelserna inom sporten förra året. Annika Sörenstam slutade, Charlotte Kalla vann Tour de Ski och svenska landslaget i fotboll var urusla när det verklige gällde och en av de allra bästa Wimbeldon finalerna någonsin spelades mellan Rafael Nadal och Roger Federer.

Veronica Mars (maraton) kl. 10.00 på SVT2:
Under veckan visar SVT2 hela säsong 1 och 2 av Veronica Mars på dagarna. Om du ännu inte har sett denna utmärkta serie är det dags att göra det nu. Veronica går i gymnasiet och är samtidigt en grym privatdetektiv som försöker hjälpa sina vänner att lösa brott som de utsätts för. Hon försöker även att lösa mordet på hennes bästa vän Lilly som brutalt mördats året innan serien börjar. Veronica Mars är mycket bra skriven och relationen mellan henne och hennes pappa Keith, är en av de bästa far och dotter relationer som har visats på tv.
Betyg för Veronica Mars (säsong 1): B
Betyg för Veronica Mars (säsong 2): C 

På TV Tisdag
House (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ First:
Säsong 5 av House kan du se först på Canal+ och i säsongspremiären säger Wilson upp sin vänskap med House och slutar sin tjänst på sjukhuset. En ny karaktär dyker även upp under säsongen då House anställer en privatdetektiv för att spionera på sina anställda. Säsong 5 har varit ganska vanlig och det börjar kännas som att någon större förändring snart måste till i formatet på serien för att det inte ska bli helt olidligt att titta på. Bland annat har jag saknat de segment som fanns i början av serien då House behandlade patienter på kliniken.
Betyg för House (avsnitt 501-511): D

Top Model 11 (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
Ytterligare en serie som skulle må bra av en större förändring är Top Model som börjar sin elfte säsong på TV3. Alla säsonger har varit nästan lika och den enda skillnaden på den nya säsongen är att en av deltagarna är transvestit.

På TV Onsdag
Grammisgalan kl. 20.00 på TV4:
Årets Grammisgala sänds från Hovet i Stockholm. Bland de artister som fått flest nomineringar finns Veronica Maggio, Håkan Hellström, Anna Ternheim och Kleerup. På scen spelar bland annat A Camp med Nina Persson i spetsen.

På TV Torsdag
Antikrundan (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Antikrundan firar 20-år med 12 nya avsnitt under våren. I det första avsnitt besöker experterna Söderköping. Andra städer som besöks under säsongen blir bland annat Vimmerby, Enköping och Mora.

Criminal Minds (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
Nu är det dags för premiären av säsong 4 av serien där en grupp beteendevetare kartlägger kriminellas tankar för att kunna förutspå deras nästa drag.

På TV Fredag
Let’s Dance (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
En ny säsong av det vidriga tävlingsprogrammet Let’s Dance där kändisar tävlar med varandra i dans. Att jag tycker att den är vidrig kan ha att göra med att jag avskyr allt som har med dans att göra så jag är inte helt objektiv i frågan. Hur som helst känns årets startfält väldigt svagt där de största kändisarna är Hasse Aro, Magdalena Graaf, George Scott, Isabella ”Blondinbella”  Löwengrip och Elisabet Höglund.

Uppdaterad: 2009-01-05

2 reaktion på “På TV: Vecka 2 2009

  1. Trevligt att The Amazing Race äntligen är tillbaka på svensk tv. Missade första avsnittet men har laddat hem det så jag följa den bästa tävlingssåpan igen. Det var ett bra tag sen som femman sände det känns det som.

  2. I söndags visade TV6 dessutom bara första halvan av premiär avsnittet som var två timmar i USA så du missade inte jätte mycket. Men det är kul att någon visar det igen. Tyvärr såg bara 64 000 premiären. Serien förtjänar så mycket bättre!

Kommentarer inaktiverade.