Upfront Week, dag 2: ABC

Idag var det ABC:s tur att presentera sin tablå för säsongen 2007/2008 och man slog på stortrumman och presenterade hela nio nya serier samt en hel del förändringar. Bland de nerlagda serierna hittar vi inga överraskningar. Följande serier som haft en hel säsong har lagts ner: According to Jim, Help Me Help You, The Knights of Prosperity och What About Brian.

Kommenteras bör också att Lost kommer tillbaka med en säsong på 16 avsnitt i februari 2008. Den kommer då antagligen sändas på en ny tid mot kl. 22.00 på onsdagar där den sänts idag.

ABC säsongen 2007-2008 

Måndag
20.00 Dancing with the Stars
21.30  Sam I Am
22.00 The Bachelor

Måndag (Efter Dancing with the Stars slutat)
20.00 Wife Swap
21.00  Sam I Am
21.30  Notes from the Underbelly
22.00 October Road

Tisdag
20.00 Cavemen
20.30 Carpoolers
21.00 Dancing with the Stars Resultat/Cashmere Mafia
22.00 Boston Legal

Onsdag
20.00 Pushing Daisies
21.00 Private Practice
22.00 Dirty Sexy Money

Torsdag
20.00 Ugly Betty
21.00 Grey’s Anatomy
22.00 Big Shots

Fredag
20.00 Men in Trees (Flyttad från kl. 21.00.) 
21.00 Women’s Murder Club
22.00 20/20

Söndag
19.00 America’s Funniest Home Videos
20.00 Extreme Makeover: Home Edition
21.00 Desperate Housewives
22.00 Brothers & Sisters

Kort om de nya serierna:
Sam I Am – Komedi – Sam vaknar upp med minnesförlust efter åtta dagar i koma och upptäcker att hon inte var någon god person tidigare.
Caveman – Komedi – Kompiskomedi om livet ur tre moderna grottmänniskors synvinkel.  
Carpoolers – Komedi – Fyra män med olika bakgrund lär känna varandra när de samåker till jobbet.
Pushing Daisies – Drama – En amn kan väcka döda till liv genom att röra dem men de dör igen om han rör vid dem en andra gång.
Private Practice – Drama – Grey’s Anatomy spin-offen med Kate Walsh som vi redan har fått se piloten till. Mer kommentarer om detta nedan.
Dirty Sexy Money – Drama – Advokat som representerar en mycket rik familj med många lik i garderoben.
Big Shots – Drama – Fyra VD:ar stötar varandra i vått och tort. Deras liv blir betydligt svårare när kvinnor kommer in i bilden. 
Womens’s Murder Club – Drama – Fyra kvinnor, en detektiv, en åklagare, en rättsläkare och en reporter, slår sina huvuden ihop för att lösa mordgåtor.
Cashmere Mafia – Drama – Fyra väninnor erövrar New York.

Inte heller ABC lyckas få mig intresserad av någon av deras nya serier men det är alltid svårt att avgöra hur bra en serie är bara genom att läsa en kort text om dem. Den serie som fått mycket beröm efter att kritiker sett dess pilot är Pushing Daisies som antagligen får bli den serie som jag testar att titta på. Förutom de nio ovannämnda serierna har ABC beställt ytterligare tre serier som kommer att ha premiär under året. Dessa är: Eli Stone, Miss/Guided och Oprah’s Big Give.Till slut vill jag kommentera Gray’s Anatomy spinn-offen. Avsnitt 22-23 av Grey’s Anatomy fungerade som pilot för Private Practice och jag kan verkligen inte säga att jag var imponerad. Jag tycker nästan att den var så dålig att jag inte ens kommer att titta på den. Problemet låg i att huvudrollsinnehavarna var helt ointressanta. När Grey’s Anatomy startade fick vi följa fem precis nyblivna kirurger som precis skulle till att starta sina karriärer och allting vad det betydde. I spin-offen känns det som vi kommer till en klinik där allting redan är fixt och där det inte finns mycket utrymme för en serie som drivs framåt på ett intressant sätt. Det medicinska fall som presenterades, med ett barn med tre mammor och tre pappor kändes så långt ifrån verkligheten så att det blev helt ointressant. Jag hoppas att jag har fel om detta och ABC:s VD kommenterade också idag att man hade en del jobb att göra för att få serien bra.

Imorgon är det CBS tur vilket kommer att bli mycket intressant. Det har nästan inte läckt ut någonting om vad som är på gång och den enda serie som har blivit förnyad är Survivor som kommer tillbaka med två säsonger av vilken den första kommer att utspela sig i Kina.