TV Notiser 22/1 2009: Prison Break, Allsvenskan

Som jag har sagt förut blir TV Notiserna bland det första som ryker från bloggen när jag får brist på tid men jag är skyldig er massor av nyheter (en del är inte ens nyheter längre) och därför kommer nu ett inlägg med notiser tre dagar i rad.

PRISON BREAK Kevin Reilly, som är chef för FOX Entertainment, annonserade förra tisdagen att den fjärde säsongen av Prison Break, som visas på tv just nu, kommer att bli seriens sista. De sista sex avsnitten kommer att visas i USA på fredagar med start den 17 april.

ALLSVENSKAN Igår förvärvade TV4-gruppen alla rättigheter för Allsvenskan i fotboll de kommande två säsongerna från Kentaros, som äger rättigheterna till all fotboll i Sverige. Avtalet säger att Canal+, som nuförtiden ingår i TV4-gruppen, kommer att visa en match per vecka samt ytterligare tio matcher under säsongen. TV4 kommer att visa tio matcher  under säsongen på lördagar och TV4 Sport kommer endast att visa Superettan, Damallsvenskan och Svenska cupen. I och med detta avtal är striden mellan Canal+ och Kentaros, som pågått i nästan ett år, över.

GOLDEN GLOBES Det är pinsamt att jag över en vecka efter det att Golden Globes hölls fortfarande inte har skrivit om vilka serier som vann. Här är en kort översikt av vinnarna i de sex viktigaste kategorierna. Mad Men vann inte helt oväntat Bästa drama och lika väntat var det att 30 Rock tog hem priset som Bästa komedi. Bästa skådespelare i ett drama blev Gabriel Byrne från In Treatment och Anna Paquin från True Blood. Tina Fey och Alec Baldwin, båda från 30 Rock, tog hem priserna som Bästa skådespelare i en komedi.

NBC Förra veckan gav NBC tre av sina serier en sen julklapp i det att de kommer att få ytterligare en säsong på kanalen nästa år. De tre berörda serierna är The Office (som nästa år visar säsong 6), 30 Rock (säsong 4) och The Biggest Loser (säsong 8).