TV Notiser 24/1 2009: King of the Hill m.m.

TV4 Det verkar som om TV4 har dammsugit marknaden på rättigheter för stora familjeprogram och näst på tur att visas är en svensk version av I Survived a Japanese Gameshow (Jag överlevde en japansk tv-show) med Carolina Gynning som programledare som kommer visas senare i vår. Tävlingen går ut på att kändisar deltar i förnedrande tävlingar av japansk stil. Några av kändisarna som kommer att delta är Anna Book, Regina Lund och Klasse Möllberg. 

KING OF THE HILL Detta är knappast en nyhet men jag hade tänkt spara den för ett inlägg som jag har bestämt mig för att jag inte kommer att skriva. Efter 13 säsonger har FOX bestämt sig för att de inte längre tänker visa King of the Hills. Om serien kommer att läggas ner helt är ännu osäkert då det ryktas om att ABC, Comedy Central, F/X och Cartoon Network alla kan tänka sig att ta över serien.

DANSBANDSKAMPEN Jag tänker inte kommentera programmet (det blir alldeles för mycket negativt då) men vill ändå rapportera att det nästa höst kommer att sändas en ny säsong av Dansbandskampen, även denna gång med Peter Settman som programledare.

FOX The Clevland Show som är en en spinoff på Family Guy och som skulle haft premiär i USA under våren har blivit uppskjuten. Serien kommer istället att ha premiär till hösten och det blir då en hel första säsong på 22 avsnitt.

SVT Den kände SVT-metrologen Pär Holmgren har beslutat sig för att lämna sitt jobb och kommer istället att ägna sig åt att skriva böcker och hålla föredrag om klimatfrågan.