Upfront Week, dag 3: CBS

Jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen när jag såg CBS:s hösttablå utan en av mina absoluta favoritserier, realityserien The Amazing Race. Efter att ha läst hela höstschema upptäckte jag att man inte har gjort några större förändringar utan istället satsat på gamla trotjänare. I jämförelse till ABC:s nio nya serier som presenterades igår så har CBS endast en ny komedi, en ny realityshow och tre nya dramer.  

The Amazing Race kommer tillbaka med en ny säsong någon gång under nästa år även om det inte blir direkt i september. Detta blev även fallet för Seinfield stjärnan Julia Louis-Dreyfus serie The New Adventures of Old Christine som får en kortad säsong på tretton avsnitt senare i år. Samma tur hade tyvärr inte Jericho som har lagts ner efter bara en säsong tillsammans med dramat Close to Home och komedierna The Class och The King of Queens. 

CBS säsongen 2007-2008 

Måndag
20.00 How I Met Your Mother
20.30 The Big Bang Theory
21.00 Two and a Half Men
21.30 Rules of Engagement
22.00 CSI: Miami

Tisdag
20.00 NCIS
21.00 The Unit 
22.00 Cane

Onsdag
20.00 Kid Nation
21.00 Criminal Minds 
22.00 CSI:NY

Torsdag
20.00 Survivor: China 
21.00 CSI 
22.00 Without a Trace (Flyttad från söndag kl. 22.00.)

Fredag
20.00 Ghost Whisperer 
21.00 Moonlight
22.00 Numb3rs

Söndag
19.00 60 Minutes 
20.00 Viva Laughlin
21.00 Cold Case
22.00 Shark (Flyttad från torsdag kl. 22.00.)

Kort om de nya serierna:
The Big Bang Theory – Komedi – En vacker kvinna blir grannar med två fysikgenier och bestämmer att lära dem något om livet utanför fysikens värld.
Cane – Drama – Konkurrens och maktkamp för en kubansk-amerikansk familj i södra Florida som driver ett socker och rom företag.
Kid Nation – Reality – Fyrtio barn får fyrtio dagar på sig att bygga upp ett samhälle av en spökstad i Mexico.
Moonlight – Drama – Livet för en privatdetektiv som även är en vampyr.
Viva Laughlin – Drama – Ett mysteriedrama om en man som bestämmer sig för att driva ett casino i Laughlin, Nevada. Bygger på en engelsk förlaga: Viva Blackpool.

Inte heller CBS lyckas fånga mitt intresse med några av deras nya program. Det är inte ens någon av dessa som jag ens kommer att testa att titta på om de inte skulle få väldigt bra recensioner ifrån kritikerna. Att man inte förändrar mycket i sitt schema är ingen direkt överraskning. CBS är redan den TV-kanal som har flest tittare och varför ska man ändra ett vinnande koncept. Det tråkiga är att det vinnande konceptet går ut på att ha säkra kriminalserier som inte kräver något större engagemang från tittarens sida. Efter att ha varit en stor CSI fan så har jag börjat tröttna på det upprepade formatet och någon av de andra dussin deckarna är jag inte intresserad av.

Imorgon är sista dagen av Upfront Week då FOX och CW presenterar sina hösttablåer. Redan idag fick vi veta från FOX att man har förlängt 24 med ytterligare två säsonger. Från CW hoppas jag att vi får ett svar om Veronica Mars får ytterligare en säsong eller inte. Just nu ser det ut som om man faktiskt väntar några veckor med svaret på den frågan.