På TV: Vecka 5 2009

Efter att jag missat detta inlägg förra veckan återkommer detta inlägg med en liten nyhet. Förut har inläggen sträckt sig från lördag till fredag men från och med denna vecka sträcker sig tidsperioden från fredag till torsdag. Detta betyder också att På TV i framtiden kommer att publiceras på torsdagar eller fredag vilket jag hoppas kommer bli bättre även för er då hela den kommande helgen finns med i ett inlägg.

På TV Veckans TV-Tips
Chuck (säsongspremiär) måndag den 26 januari kl. 20.00 på TV6:
I veckan utnämnde jag säsong 2 av Chuck till höstens tredje bästa serie och det håller jag fast vid. Säsong 1 etablerade serien som en underhållande och actionfylld  serie med glimten i ögat och säsong 2 är om möjligt ännu bättre. Vi får under säsongen lära känna karaktärerna och deras bakgrunder mycket bättre. Bland annat träffar vi Chucks gamla flickvän Jill som dumpade honom när han fick lämna sitt universitet efter anklagelser om fusk. I det första avsnittet är CIA nära att konstruera en ny dator som kommer att göra Chuck överflödig och Casey får i uppdrag att avrätta Chuck så fort den nya datorn är färdig. Missa inte denna serie om du ännu inte sett den!
Betyg för Chuck (avsnitt 201-211): B

På TV Söndag 
Mia och Klara (säsongsstart) kl. 20.00 på SVT1:
Mia Skäringer och Klara Zimmergren är tillbaka med ytterligare en säsong av deras komedi serie där bland annat livet för karaktärerna Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt skildras. En humorserie med rötterna i P3 som de flesta kvinnor älskar och de flesta män inte förstår alls. Jag tillhör den senare kategorin.

SAG Awards kl. 02.00 på Kanal 9:
Skådespelarfackets delar ut priser till de, enligt skådespelarna själva, bästa skådespelar prestationerna under det gångna året. Flest nomineringar i tv-kategorierna har som vanligt Mad Men och 30 Rock.

På TV Måndag
Design: Simon & Thomas (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
Säsong fyra av denna lite märkliga inredningsserie. I premiäravsnittet besöker Simon och Thomas en familj som bor på en av Stockholms finare adresser där Joakim och Adrienne inte ens lyckats packa upp sina flyttkartonger.

På TV Tisdag 
Simpsons (säsongsstart) kl. 20.00 på TV6:
TV6 sänder ständigt repriser av Simpsons vilket gör det svårt att upptäcka när de sänder nya avsnitt. Idag är det premiär i Sverige för säsong 19.

Family Guy (säsongsstart) kl. 20.30 på TV6:
Premiären av säsong 6 bjuder på ett avsnitt där familjen Griffin under ett strömavbrott spelar ut Stjärnornas krig med Peter som Han Solo och Lois som Prinsessan Leia.

På TV Onsdag
Heroes (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ First:
Säsong 3 av Heroes har varit mycket ojämn. Vissa avsnitt har jag inte kunnat släppa ögonen ifrån medan andra avsnitt  har varit svåra att hålla sig vakna i. Det börjar i alla fall ganska bra med efterspelet till mordförsöket på Nathan där vi får veta vem det var som sköt honom och resten av avsnittet bygger upp handlingen för den första halvan av säsongen som fokuserar på de onda hjältarna.
Betyg för Heroes (avsnitt 301-313): D 

Knight Rider (seriestart) kl. 20.00 på TV6:
Säsong 1 av den uppdaterade versionen av 80-tals klassikern Knight Rider visas i 17 delar under våren. Tittarsiffrorna i USA har varit dåliga och de som ändå tittar verkar vara killar som tidigare sett originalet. En serie som handlar om en bil med artificiell intelligens känns inte heller någonting för 2000-talet.

Sommer (seriestart) kl. 21.00 på SVT1:
En dansk serie om läkarfamiljen Sommer som visas i 20 delar. Bakom serien ligger Sven Clausen som även gjort serierna Krönikan och Örnen.

På TV Torsdag
Sveriges värsta bilförare (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Fyra år efter den senaste säsongen är Adam Alsing tillbaka med programmet där några av Sveriges sämsta bilförare får testa sin förmåga att köra bil. De som klarar testerna bäst åker ut ända tills bara Sveriges värsta bilförare är kvar. Den första säsongen var underhållande att titta på och bjöd på många stunder då man kunde fråga sig hur deltagarna någonsin fått sina körkort från början.  

Lyxfällan (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV3:
De nya programledarna Lasse och Elisabeth är tillbaka med ytterligare tio avsnitt av Lyxfällan. I det första avsnittet besöker de Leyla som arbetar dubbelt samtidigt som pojkvännen Jimmy inte drar in några pengar alls till familjen utan drömmer om ett eget företag. Trots att det är knappt med pengarna lyxkonsumerar paret och finansierar detta med ständigt fler lån.

Terminator: The SC Chronicles (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV6:
Säsong 2 av Terminator: The Sarah Connor Chronicles visas på TV6. Eftersom jag varken har sett filmerna med Terminator eller denna tv-serie tänker jag inte ens försöka beskriva vad de handlar om.

Plus (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
Inget nytt under solen när Plus har säsongspremiär. Sverker Olofsson rotar i utbudet av dåliga produkter och tjänster.