Upfront Week, dag 4: The CW

Den stora besvikelsen under Upfront Week var helt klart The CW. Man kastar alla sina dramer och verkar satsa nästan helt på reality serier. Det känns som helt fel väg att gå när trenden de senaste åren är att återgå till bra drama på tv. Antagligen är man besvikna på tittarsiffrorna för de dramer man redan har och spelar hellre in mycket billigare dokusåpor som t.o.m. får högre tittarsiffror. Fyra trotjänare, Gilmore Girls, 7th Heaven, Reba och All of Us har fått sina slutgiltiga nedlägningsdomar. Man gav inga konkreta besked angående Veronica Mars framtid men ingen räknar med att serien ska komma tillbaka. Alla kontrakt går tydligen ut under den kommande veckan om man inte bestämmer sig innan dess och Kristen Bell sägs ha en annan serie på gång. Det är verkligen trist att denna utmärkta serie går i graven men annat var kanske inte att vänta med de dåliga tittarsiffror som serien har haft. Det är nästan ett mirakel att den ens fick tre säsonger. Att Supernatural fick en ytterligare säsong beror nog enbart på att man lagt ner så gott som alla andra dramer som kanalen hade.

The CW säongen 2007-2008 

Måndag
20.00 Everybody Hates Chris
20.30 Aliens in America 
21.00 Girlfriends 
21.30 The Game

Tisdag
20.00 Beauty and the Geek 
20.30 Reaper

Onsdag
20.00 America’s Next Top Model 
21.00 Gossip Girl

Thursday 
20.00 Smallville 
21.00 Supernatural 

Fredag 
20.00 Friday Night SmackDown!

Sunday
19.00 CW Now 
19.30 Online Nation 
20.00 Life is Wild 
21.00 America’s Next Top Model (Repris)

Kort om de nya serierna:
Aliens in America – Komedi – En nörd och en utbytesstudent från Pakistan försöker överleva high school.
Reaper – Komedi/Drama – Föräldrarna till en ung kille har sålt hans själ till djävulen som vill använda honom som prisjägare.
Gossip Girl – Drama – New York bratsens skandalösa liv avslöjas av någon som bloggar om dem på internet.
CW Now – Program som ska hålla koll på de senaste trenderna och skvallret.
Online Nation – Videos från internet.
Life is Wild – Drama – Veterinär familj bestämmer sig för att flytta ifrån New York till Sydafrika för att börja ett nytt liv.
Farmer Wants a Wife – Reality – Den amerikanska versionen av Bonde söker fru kommer att visas någon gång under säsongen.

Jag vet inte ens om jag vill kommentera någon av dessa nya serier. Jag kommer helt säkert inte att titta på någon av dem. Jag vill istället reflektera över The CW misslyckande. När man slog ihop UPN och WB i höstas hoppades man att man skulle ha tittarsiffror som motsvarade de båda kanalerna tillsammans. Så har verkligen inte blivit fallet. Idag har man ungefär samma tittarsiffror som WB hadde innan sammanslagningen. Resten har man alltså tappat. Min teori är man helt enkelt inte satsade på något nytt. Man tog det bästa från varje kanal istället. De borde istället försökt att åtminstone hitta någon ny succé för att locka nya tittare. I år känns det nästan som om man givit upp. Om man ändå lyckas hitta en ny publik får tiden utvisa. Tyvärr tror jag att man valt fel väg med dokusåpor istället för kvalitets dramer. 

En reaktion på “Upfront Week, dag 4: The CW

Kommentarer inaktiverade.