TV Frågor 17/2 2009: The Amazing Race

Fråga: Jag har frågor angående det amerikanska programmet The Amazing Race. Finns det någon svensk version av detta program eller kan man på något sätt få tillgång till någon form av adress eller dylikt där man kan få ansöka om att få vara med? /Annika

Svar: Jag har själv många gånger önskat att jag kunde vara med i The Amazing Race och önskade att jag skulle kunna ge dig positivare svar på denna fråga. Det finns ingen svensk version av The Amazing Race och min bedömning är att det är ytterst tveksamt om det någonsin kommer att spelas in någon heller då kostnaden för att göra en säsong av serien är väldigt hög. När det Sony ägda tv-bolaget AXN gjorde en asiatisk version av programmet var det ett samarbete mellan nästan alla asiatiska länder och deltagarna reste knappt utanför Asien. Länkar till ansökningshandlingar för den amerikanska versionen av programmet hittar du här nedan men ett av kraven för att få vara med är att du har ett amerikanskt pass. Inga svenskar är alltså välkomna.

Här är länkar till ansökningshandlingarna och reglerna för att få vara med.

3 reaktion på “TV Frågor 17/2 2009: The Amazing Race

  1. Nja… Kanal 5 har väl gjort något program som har vissa likheter. Det jag kommer på är Peking Express där deltagarna skulle resa mellan Moskva och Peking men någon ren svensk version av The Amazing Race har aldrig gjorts. Någon annan som kommer på något liknande program som gjorts i Sverige?

  2. När det gäller att ansöka till amerikanska TAR så måste man enligt spelreglerna ha ett amerikanskt pass. Fixa det så kan du ansöka!

Kommentarer inaktiverade.