På TV: Vecka 9 2009

Även denna vecka lyckades jag inte få ut detta inlägg i tid men eftersom det ändå inte fanns något att skriva om på fredagen har ni inte missat något.

Jag vill passa på att än en gång påminna om att ni nu kan följa MicTV på Twitter där jag kort skriver om alla tv-serier jag sett och de senaste nyheterna. De senaste inläggen finns här till höger medan ni hittar alla inlägg på adressen www.twitter.com/MicTV.

På TV Lördag
Entourage (maraton) kl. 14.00 på Canal+ Komedi:
Har du missat säsong 5 av Entourage har du under helgen möjlighet att se hela säsong på ett bräde på Canal+ Komedi. På lördagen visas de sex första avsnitten och på söndagen visas avsnitt 7-12 med start kl. 14.45 på samma kanal.

På TV Söndag
Oscarsgalan 2009 kl. 02.30 på Kanal 9:
Galasäsongen avslutas med den största av alla galor nämligen Oscarsgalan. Kanal 9 direktsänder galan och börjar sin bevakning redan kl. 23.55 då kanalen visar när stjärnorna anländer på den röda mattan. Pär Lernström och Orvar Säfström är de som guidar oss genom sändningen och de tar bland annat hjälp av modeexperten Kicki Berg och Filip Hammar som är med på telefon från USA. 

American Idol (säsongsstart) kl. 20.00 på TV400:
TV4 fortsätter att visa sina inköpta serier först på TV400. Det är nu dags dags för säsong 8 av American Idol att ha premiär på kanalen. För mig brukar det räcka att titta på Hollywood veckan och jag kan rapportera att det inte är mycket nytt under solen. Några regler har ändrats och Kara DioGuardi har adderats till domarteamet men annars är det mesta sig likt och något jag har tröttnat på för länge sedan. Betyg för American Idol (säsong 8):  

På TV Tisdag
Fotboll: Champions League kl. 20.45 på Viasat:
Det är dags för åttondelsfinaler i Champions League och det finns några riktiga guldkorn bland matcherna.
Tisdag 24 februari:
Arsenal – Roma kl. 20.40 på Viasat Sport
Inter – Manchester United kl. 20.00 på Viasat Fotboll
Onsdag 25 februari:
Real Madrid – Liverpool kl. 20.00 på Viasat Fotboll
Chelsea – Juventus kl. 20.00 på Viasat Sport

På TV Onsdag
Lie to Me (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
Jag är lite förvånad att TV4 väljer att lägga den nya serien Lie to Me redan kl. 21.00 medan de har beslutat sig för att flytta etablerade serier som Lost, Heroes och 24 till kl. 22.40. Det är i alla fall modigt att ge serien en chans att etablera sig och de får ytterligare pluspoäng för att de börjar visa serien i Sverige bara en månad efter det att den haft premiär på FOX i USA. Lie to Me tillhör exakt samma genre som The Mentalist som hade premiär på TV3 i veckan. Tim Roth spelar Dr. Cal Lightman som är expert på att läsa kroppsspråk och ansiktsuttryck och använder sina kunskaper för att lösa brott. Jag skulle kunna göra en recension även av denna serie men jag tror att den skulle vara näst intill identisk med den jag skrev för The Mentalist för en vecka sedan. Jag kommer inte att följa någon av dessa serier men fick jag välja, tilltalar Lie to Me mig bättre. Lightman är en trevligare individ än Jane i The Mentalist och birollerna i Lie to Me känns mer som individer som jag intresserar mig för, än som statister. Trots mitt ointresse har både Lie to Me och The Mentalist gått bra i USA och det ser idag ut som om båda dessa serier kommer att få ytterligare en säsong.