Jericho kommer tillbaka?

Update 2007-06-06: Idag bekräftade CBS det som jag skrev om nedan. Jericho kommer alltså tillbaka för minst åtta avsnitt någon gång 2007-2008. 

2007-06-05: När CBS presenterade sin hösttablå för några veckor sedan fick vi veta att Jericho inte skulle få en andra säsong och läggas ner. Sedan detta besked kom har ett stort antal kampanjer rullat runt på internet med syfte att rädda serien som ändå hade ungefär 8 miljoner tittare när den las ned. Det verkar nu som om dessa kampanjer kan ha gett resultat. Under kvällen har ryktet gått att CBS funderar på att ge serien ytterligare åtta avsnitt någon gång under nästa säsong. (Mer att läsa finns på TVGuide.com).

Om detta är sant är det något unikt i tv-historien att en redan nerlagd serie får ytterligare avsnitt för att binda ihop serien. Allt för ofta slutar en serie sin säsong med en cliffhanger och med hopp om att man får ytterligare en säsong av serien. När serien sedan läggs ner så lämnas de som följt serien, helt utan svar om vad som skulle hända. Ytterligare ett exempel på detta är Veronica Mars som slutade sin sista säsong med ett avsnitt som inte var tänkt som en seriefinal. Även om jag inte tror att vi får se något mer av Veronica Mars så är det en positiv trend att tv-kanalerna i alla fall börjar bli villiga att ge de som har sett en hel säsong av en serie, ett ordentligt slut.

Jericho som handlar om livet i en liten stad i den amerikanska västern efter det att en atombomb sprängts i närheten. Serien kommer att visas i Sverige på TV4+ med start torsdagen den 12 juli kl. 22.00.