TV Notiser 25/2 2009: One Tree Hill, Lost m.m.

Nu har det återigen gått lite för lång tid sedan förra gången jag publicerade TV notiser vilket gör att ni kommer att få ta del av ett flertal inlägg de kommande dagarna som sammanfattar vad som är nytt på TV-fronten.

Jag vill återigen påminna om att ni kan följa MicTV på Twitter där ni kan läsa viktiga nyheter och recensioner på de senaste avsnitten av de amerikanska tv-serierna. Orkar ni inte följa mig på Twitter kan ni i alla fall se de senaste inläggen här till höger.

THE CW Den amerikanska tv-kanalen The CW gav igår sex av sina serier klartecken för ytterligare en säsong under säsongen 2009/2010. De sex serierna är One Tree Hill (säsong 7), 90210 (säsong 2), America’s Next Top Model (säsong 13 och 14), Supernatural (säsong 5), Smallville (säsong 9) och Gossip Girl (säsong 3). Detta besvarar fråga jag fått många gånger av er läsare. Det blir en sjunde säsong av One Tre Hill!     

LOST Säsong 5 av Lost har premiär på TV4 tisdagen den 17 mars kl. 22.40, hela två månader efter premiären i USA. För att kompensera den sena säsongspremiären kommer TV4 med start vecka 15 visa två avsnitt av serien varje vecka på tisdagar respektive onsdagar. Uppdatering: TV4 har återigen ändrat sig och kommer inte att visa Lost även på onsdagar. Hela säsong 5 kommer att sändas enbart på tisdagar.

SPORT SVT och TV4 har slutit ett nytt sportavtal sig emellan. Avtalet innebär att SVT får rätten att visa Fotbollskväll från Fotbollsallsvenskan de kommande två säsongerna i utbyte mot att TV4 får visa halva friidrotts-VM från Berlin i år samt hela friidrotts-EM från Barcelona nästa år. SVT kommer att ha nypremiär för Fotbollskväll måndagen den 6 april. – Ett allsvenskt Fotbollskväll hör hemma i SVT. Det var här det startade 1993 och vi ska åter göra det till en medelpunkt i bevakningen av svensk fotboll, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT i ett pressmeddelande.

INGVAR OLDSBERG Förra torsdagen kom chocken för många då SVT meddelade att Ingvar Oldsberg kommer att lämna På Spåret efter 19 framgångsrika säsonger. Han kommer istället att bli programledare för en ny version av det klassiska programmet Här är det liv. Nyinspelningen kommer att bygga på samma idéer som originalet där en känd person blir kidnappad för att bli intervjuad där programledaren tillsammans med gäster tecknar ett porträtt över kändisens liv. På Spåret kommer att fortsätta, trots Oldsbergs avhopp, med en ny programledare. Vem detta blir är ännu inte klart.

U2 För att promota sitt nya album "No Line on the Horizon" kommer U2 att uppträda fem kvällar i rad hos David Letterman den 2-6 mars. Avsnitten visas på TV400 i Sverige veckan efter detta.

Uppdaterad: 2009-03-06