Sett på TV: Lost – Avsnitt 501

I tisdags var det premiär för säsong 5 av Lost i Sverige. Tidsbytet från kl. 21.00 till kl. 22.40 visade sig vara en katastrof för antalet tittare. Bara 181 000 tittade på tisdagens avsnitt i jämförelse med de 335 000 som såg säsongsfinalen av säsong 4 i juni. En serie som Lost förtjänar bättre än detta och jag hoppas att TV4 omvärderar beslutet att senarelägga serien.

Sett på TV i Sverige Lost – Avsnitt 501 –  Because You Left
När och var?: Tisdagen den 17 mars kl. 22.40 på TV4.
Handling: Hur ska man sammanfatta allting som hände i detta avsnitt? I den första scenen möter vi Alvar Hanso i full aktion när Dharma var aktivt på 70-talet. Denna scen har visat sig viktigare för handlingen under resten av säsongen än vad jag först trodde vilket ni kan ha i åtanke. Sawyer och de andra som är kvar på ön verkar flytta sig runt i tiden. Jack slår sig ihop med Ben för att försöka samla ihop Oceanic 6 och ta dem alla tillbaka till ön.       
Kommentar: En intressant premiär även om det kändes som om lite för mycket trycktes in i ett enda avsnitt men med facit i hand är jag nöjd med att producenterna valde att göra detta. Hade mer tid spenderats kring det som hände i detta avsnitt hade handlingen i serien stått nästan still. Istället rusar handlingen fram under de kommande avsnitten och nästan varje ögonblick är värt att titta på och fundera kring. Lost är en serie som förvånar hela tiden. När jag tror att jag vet vad serie handlar om slänger producenterna in någonting oväntat som förändrar allting. Detta är för mig utmanande TV där jag som tittare inte är inaktiv utan hela tiden får sitta på helspänd.
Betyg: B