På TV: Vecka 13 2009

Veckans TV-Tips
Robinson 2009 (säsongspremiär) lördagen den 21/3 kl. 20.00 på TV4:
Efter 10 säsonger på SVT och TV3 är det dags för TV4 att ta upp stafettpinnen och göra sin version av realityserien Robinson. Jag skriver inte mer om detta här men senare idag kommer en längre artikel om detta som jag rekommenderar alla att läsa.  
 På TV Lördag
Sveriges smartaste barn (säsongspremiär) kl. 19.00 på TV3:
TV3 har letat med ljus och lykta efter 56 av Sveriges smartaste mellanstadieelever vilka kommer att få tävla i allmänbildning i denna lördagsunderhållning. Segraren i varje avsnitt får en plats i den stora finalen den 9 maj.

Babben & co (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Babben Larsson gör en ny säsong av sitt program där kända personligheter av alla dess slag intervjuas och utsetts för ett humoristiskt stålbad av komikerpanelen. I säsongens första avsnitt gästas Babben av Ola Salo, Tomas di Leva och Mia Skäringer.

Jag vet vad du gjorde förra lördagen (seriestart) kl. 21.30 på TV3:
Hypnotisören Fredrik Praesto får deltagarna att glömma vad de gjorde en hel dag av sina liv. Denna dag har filmats och deltagaren har utsatts för alla sorters förnedring i syfte att han senare ska få gissa vad han verkligen gjorde. Jag måste vara skeptisk till detta koncept. Kan en hypnotisör verkligen få någon att glömma en hel dag?

Var fan är min revy! (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
Magnus Uggla åker runt i landet för att hitta lokala revystjärnor för att i slutet av serien kunna sätta upp en revy. Jag vet att många kommer att titta på detta program men personligen vill jag inte ens ta i detta med tång. Den består av två element so jag verkligen avskyr: Magnus Uggla och revy.

CSI: Miami kl. 21.30 på Kanal 5:
Nya avsnitt av CSI: Miami betyder mer av det vanliga: palmer, båtar, bilar, solglasögon, Horatio Caine och bevis från brottsplatserna. Inget nytt under solen helt enkelt.

På TV Måndag
CSI kl. 21.00 på Kanal 5:
Det är snart dags för William Petersen (som spelar Gil Grissom) att lämna CSI efter nio år som seriens stjärna. I en intervju med Entertainment Weekly tidigare i år sa Petersen att anledningen till att han lämnar är att han är rädd för att bli för bekväm. Han tycker att han får mycket pengar för liten ansträngning och som artist vill han inte vara kvar i det säkra bara för att tjäna pengar, utan vill fortsätta att utvecklas. Kanal 5 visar Petersens sista avsnitt den 13 april. Den person som ska försöka fylla tomrummet efter Peterson är Lauren Fishburne som ska spela Dr. Raymond Langston, en specialist på beteendet hos seriemördare, som ansluter sig till teamet.

Nytt läge (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
En ny säsong av Nytt läge där två mäklare och två inredningsarkitekter hjälper personer som ska hitta ett nytt hem.

På TV Tisdag 
Vem tror du att du är? (seriestart) kl. 20.00 på SVT1:
Sex kända svenskar, däribland Magnus Härenstam och Charlotte Perrelli, får hjälp av etablerade släktforskare att hitta sina rötter. Den släkthistoria som visar sig blir många gånger överraskande för deltagarna.

Äntligen hemma (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
I tolv avsnitt fortsätter Martin Timell och hans team renoveringen av det hus på Lidingö som de började att renovera under förra säsongen.

På TV Onsdag
Roomservice (säsongspremiär) kl. 20.00 på Kanal 5:
Nyheten i årets säsong av Roomservice är att kändisar hjälper till att inreda vanliga människors hem. I det första avsnittet hjälper kocken Melker Andersson, Johnnie och Mattias att inreda familjen Richter-Cederströms kök i Åkersberga utanför Stockholm.