Sett på TV: Robinson 2009 – Avsnitt 1

Idag var det dags för premiären av den nya versionen av Robinson. Jag hoppas att ni inte missade min liveblogg från premiäravsnittet på Twitter. Om ni gjorde det hittar ni en recension här nedan. Jag skulle också gärna vilja höra vad ni tyckte om Robinson 2009. Det är bara att börja fylla kommentarfältet.

Sett på TV i Sverige
Robinson 2009
– Avsnitt 1  
När och var?: Lördagen den 21 mars kl. 20.00 på TV4.
Handling: Deltagarna släpps av på ön i tre olika grupper som tar sig till lägerplatsen på olika sätt. Grupp1 får gå en halv dag rakt genom ett träsk innan de kommer fram till lägerplatsen som även den ligger mitt i träsket. Denna grupp består av endast tre personer och konflikterna visar sig direkt. Den andra gruppen som innehåller tio personer får en flotte som de måste simma med i flera timmar. Den sista gruppen med fem medlemmar åker motorbåt till lägret där de andra tretton väntar. Jag tycker inte att motorbåtar hör hemma i Robinson. Något annat hade de väl kunnat komma på. Deltagarna ägnar ett antal dagar till att gnälla över platsen de hamnat på. Vad hade deltagarna egentligen förväntat sig när man bestämmer sig för att vara med i en tävling som går ut på att överleva? Första tävlingen går ut på att stå på en planka så länge som möjligt. Lukas som står längs får immunitet och Kerstin, den äldsta deltagaren med sina 60 år, som ramlar av först får åka hem. Vid örådet visar sig två tydliga grupperingar och Michel som tidigare inlett en romans med Mila blev den första personen som röstade ut.
Kommentar: Om jag börjar med det positiva tycker jag att Linda Isaksson gör ett solitt intryck som programledare. De svåra förhållandena ger serien en intressant vinkel men mina farhågor från inlägget som jag skrev igår besannades. TV4 har valt att koncentrera sig på dokusåpadelen av serien och därigenom nästintill ignorerat tävlingsmomentet. Vi fick ingen bra överblick av tävlingen då endast korta snuttar visades varvade med långa intervjuer. Även spänningen runt komplotterna kring omröstningen klipptes ner till den grad att vi knappt visste vilka som låg i farozonen innan örådet. Denna inriktning gav avsnittet ett dåligt tempo med långa stunder då det knappt hände någonting. Även ett på tok för långt öråd bidrog till att sänka tempot. Programmet hade tjänat på att endast ha en programtid på 60 minuter.  
Betyg: D

3 reaktion på “Sett på TV: Robinson 2009 – Avsnitt 1

  1. Robinson var okej. Inte mera. Det fanns alldeles för få att reta sig på/störa sig på och det är ju det som är lite grejen med Robinson. Och det bådar inte gott nu när pakter återigen uppenbarar sig, det var lite av ett gissel under de tidigare säsongerna alla dessa jävla pakter.

    Men det är svårt att dissa eller hissa Robinson bara efter ett program. Hoppa det blir bättre med tiden.

  2. Håller med om att det är svårt att avgöra efter ett program men jag tycker att de gjorde en hel del fel som de hade kunnat undvika om de studerat den amerikanska varianten mer noggrant. Sedan har jag inget emot pakterna så länge det ändå blir intressant på slutet. Det är ju ändå en del av spelet att man inte kan isolera sig helt från början utan måste se till att hamna på rätt fot med de övriga deltagarna. Det intressanta med pakterna är om de faktiskt bryts och hemliga planer smids för att du själv ska kunna komma längre än någon annan.

  3. Pingback: På TV: Vecka 48 2009 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.