TV Notiser 26/3 2009: Idol 2009, Allsång m.m.

Den artikel jag utlovade igår kommer imorgon istället. Istället får ni några nyhetsuppdateringar.

IDOL 2009 Vill du vara med i den sjätte säsongen av Idol som kommer att visas på TV4 i höst är det nu dags att börja göra någonting åt detta. Årets auditionturné drar igång nu på lördag (den 28 mars) i Göteborg och går sedan vidare till Gävle (4 april), Malmö (18 april), Stockholm (25 april) och avslutas i Umeå (3 maj). Är du intresserad av att söka eller att tipsa juryn om en kompis som du tror skulle göra succé i programmet, då finns det mer information att hitta på TV4:s hemsida

ALLSÅNG I sommar med start den 22 juni kommer TV4 att visa Lotta på Lisberg. Programmet går ut på att Lotta Engberg sjunger allsång med publiken och kända artister. Känner någon igen konceptet? Originalet, Allsång på Skansen, har premiär den 23 juni och även i år kommer Anders Lundin vara programledare. Min reaktion på nyheten är en stilla undran om inte TV4 kunde komma på någonting eget att fylla tablån med.

KUNSKAPSKANALEN Under året kommer SVT att göra förändringar i sitt programutbud vad gäller Kunskapskanalen. Idag delar kanalen sändningstid med Barnkanalen vilket förändras när Kunskapskanalen får en egen kanalplats. Bland materialet som flyttas till Kunskapskanalen är debatter från riksdagen och EU-parlamentet samt 24 Direkt.

WEBB-TV TV6 blir den första svenska kanal som får lägga ut en amerikansk tv-serie gratis för strömning på internet. Det är säsong 1-3 av Weeds som kommer att kunna ses på kanalens hemsida med start den 1 april. Jag hoppas att detta kan bli ytterligare ett steg mot möjligheten att kunna se alla amerikanska serier lagligt på nätet även i Sverige.

SKÅDESPELARSTREJK Jag nämnde en möjlig skådespelarstrejk i Hollywood för några månader sedan och om ni undrar vad senaste nytt om detta är ska jag göra en kort sammanfattning. Hotet blev för tillfället inte mer än ett hot. Skådespelarfacket avsatte sina högsta chefer som hårt drivit kravet om strejk och de nya cheferna håller fortfarande på och förhandlar med producenterna. Ännu har inget nytt avtal slutits och hotet om strejk är ännu inte över.