Senaste nytt om strejken

De senaste dagarnas ryten verkar vara ganska korrekta. Det senaste jag hört är att manusförfattarfacket ska presentera förslaget till nytt avtal för sina medlemmar på lördag. Om de godtar budet kommer strejken att kunna vara över mycket snart därefter.

Det har också börjat surras om vad som kommer att hända med alla serier efter att strejken har slutat. Detta är vad jag läst i olika källor de senaste dagarna:
De flesta serier skulle kunna producera ytterligare en 3-5 avsnitt som skulle kunna visas i maj. De undantag jag läst om till detta är de flesta serier som hade premiär i höstas som istället för fler avsnitt i vår kommer att relanseras med nya avsnitt i höst.

Undantagen från de etablerade serierna som jag hört om är följande:
24 som antagligen kommer att vänta med sin 7:e säsong till i höst eller nästa vinter. 
Friday Night Lights som visar sitt sista avsnitt imorgon och som antagligen inte kommer att komma tillbaka alls efter det.
Heroes som inte kommer att visa fler avsnitt. De kommer att börja producera nya avsnitt till säsong 3 direkt och förhoppningsvis får vi se fler avsnitt än vanligt nästa år istället. 
Scrubs kommer att sluta efter den här säsongen och hur många ytterligare avsnitt som kommer att visas förutom de fem som redan producerats är inte bestämt men något typ av slut kommer att göras.

Det är allt jag vet nu men jag kommer med fler uppdateringar när det finns nyheter.