Vilka serier kommer tillbaka nästa år? – del 2

Det tog ytterligare någon vecka att få ihop detta inlägg men jag hoppas att jag därigenom har fåt mer substans i det. Observera att detta inlägg endast bygger på rykten och information från de senaste månaderna vilket utelämnar information om ett stort antal serier. Har du frågor om andra  serier än dessa är det bara att skicka in din fråga till tvfraga@micral.se så ska jag försöka reda ut de senaste ryktena beträffande din favoritserie.

Fler säsonger
Det som har blivit officiellt sedan förra inlägget är att NBC, trotts att utsikterna tidigare inte såg bra ut, har bestämt sig för att tillsammans med DirecTV beställa ytterligare två säsonger av den utmärkta serien Friday Night Lights. Varje säsong kommer att bestå av vardera 13 avsnitt. Däremot är det osäkert vilka skådespelare som kommer att återvända till serien. De enda tre som helt säkert återkommer är Kyle Chandler, Connie Britton och Aimee Teegarden. Ytterligare en serie som kommer få ytterligare en säsong på NBC är Law & Order: SUV trots att kontraktsförhandlingarna med seriens två huvudkaraktärer Mariska Hargitay och Chris Meloni ännu inte har påbörjas.

Från kabel-tv har AMC meddelat att de har beställt ytterligare en säsong av deras nya kritikersuccé Breaking Bad.

Läggas ner
Även om ryktet har funnits i månader var det först i förra veckan som NBC officiellt meddelade att Lipstick Jungle har lagts ner. En serie som  inte visas i Sverige men som ändå förtjänar ett omnämnande här är såpan Guiding Light på CBS som efter 72 år och över 15 700 avsnitt kommer att läggas ner den 18 september i år. Serien hade premiär på radio i januari 1937 och flyttade över till TV år 1952 där den har visats sedan dess.

Rykten
Nu är det dags att titta lite på alla de rykten som omgärdar de fem största tv-kanalerna i USA kanal för kanal.

NBC

Får några år sedan var NBC USA:s största tv-kanal men det har gått fort utför och idag har de andra tre stora tv-kanalerna gått om. Ingen av kanalens serier kan idag räknas som en succé och då kanalen redan bestämt sig för att nästa år sända The Jay Leno Show varje vardag kl. 22.00 kan de flesta serier på NBC räknas som  nedläggningshotade. De ända två som kan känna sig helt säkra är The Office och 30 Rock som redan har fått beställningar om ytterligare säsonger. NBC har meddelat att Heroes antagligen kommer tillbaka men helt säkert är det inte då tittarsiffrorna för serien fortsätter att rasa från vecka till vecka. Knight Rider, Kath & Kim och Life kommer med största sannolikhet inte tillbaka medan Chuck, Medium, Law & Order och My Name is Earl alla ligger på gränsen mellan nedläggning och att få ytterligare en säsong.

CBS CBS har mer angenäma problem. De flesta av deras serier går bra och de kan behöva lägga ner serier för att de i huvudtaget ska kunna få plats med nya serier. Sämst till bland dramerna ligger Eleventh Hour och The Unit som har lägst tittarsiffror samt Cold Case och Without a Trace som har tittare men är dyra att producera. Bland komedierna ligger Worst Week, Gary Unmarried och Rules of Engagement alla på gränsen till nedläggning.

ABC ABC har redan lagt ner de flesta av sina serier med låga tittarsiffror och det lutar åt att Ugly Betty och Private Practice båda kommer att få ytterligare en säsong. De största frågetecknen finns kring kanalens komedier. Trots en vikande publik pekar det mot att Samantha Who? får ytterligare en säsong. Scrubs skulle haft sin sista säsong i år men det finns fortfarande en möjlighet att ABC beställer ytterligare säsonger av serien, då utan flera av de gamla huvudrollsinnehavarna.

The CW Television Network
The CW Logo
Image #CW_logo_color
Credit: © The CW Television Network I kontrast till ABC har The CW redan givit de flesta av sina serier klartecken för ytterligare en säsong. De fyra serier som ännu inte har fått något besked är Everybody Hates Chris, The Game, Privileged samt Reaper och majoriteten av dessa, om inte alla, kommer att läggas ner.

FOX För FOX finns två stora frågetecken och det är Dollhouse och Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Båda serierna har ytterst få tittare och om någon av dessa serier skulle komma tillbaka nästa år beror detta enbart på trogna fans. Att så faktiskt skulle bli fallet håller de flesta däremot för mindre troligt.

Svaret om hur det blir kommer under den kommande månaden och ni kan följa de senaste nyheterna här på MicTV.

Nya serier
Bland alla de nya serier som håller på att utvecklas är det tre som i praktiken, trots att ingenting är officiellt ännu, verkar vara klara för att få en plats i tablåerna nästa år. Den första är spinoffen på NCIS som CBS håller på att utveckla och som kommer att ha artisten LL Cool J, Chris O’Donnell (Grey’s Anatomy) och Louise Lombard (CSI) i huvudrollerna.

Uppmuntrade av framgången från den nya versionen av Beverly Hills 90210 arbetar The CW med en uppdaterad version av Melrose Place. Laura Leighton och Thomas Calabro kommer att reprisera sina roller som Sydney Andrews respektive Michael Mancini. Bland övriga rollinnehavare återfinns bland annat Ashlee Simpson. Däremot har Heather Locklear redan meddelat att hon inte kommer att dyka upp i serien.

The CW arbetar även på en spinoff av Gossip Girl som kommer att utspela sig i Los Angeles under 1980-talet med bland annat Brittany Snow (American Dreams) och Ryan Hansen (Veronica Mars) i huvudrollerna. Bara dessa två namn gör att jag nästan måste titta till serien när den har premiär trots att jag aldrig någonsin sett ett avsnitt av Gossip Girl.