TV Notiser 21/4 2009: Let’s Dance, The Amazing Race, Skådespelarstrejken m.m.

TV4 2,6 miljoner svenskar såg finalen av Let’s Dance förra månaden och succén har gjort att TV4 har beställt ytterligare en säsong av tävlingen från produktionsbolaget Mastiff. Kanalen har även gjort klart med ytterligare en säsong av Matakuten där Bert Karlsson försöker skapa debatt om skolmaten i Sverige. Den nya säsongen av Matakuten visas på TV4 i höst. Efter det starka inledningen av Robinson 2009 för TV4 diskussioner med produktionsbolaget Silverback om att göra ytterligare säsonger av dokusåpan. "Det pågår en diskussion om fler säsonger men jag kan i dagsläget inte bekräfta någonting," säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg till tidningen Dagens Media.

THE AMAZING RACE Programledaren för The Amazing Race, Phil Keoghan meddelade i torsdags via sin twittersida att CBS har beställt en 15:e säsong av serien som ska visas på kanalen i höst. För tillfället cyklar Keoghan genom hela USA för att uppmärksamma kampen mot MS och ni kan alla följa hans resa via Twitter.

SKÅDESPELARSTREJKEN Hotet om en skådespelarstrejk i Hollywood verkar vara över efter det att skådespelarnas fackförbund SAG och producenterna kommit överens om ett tvåårigt avtal. Konflikten har pågått sedan juni 2008 då det gamla avtalet gick ut och i januari var strejkhotet överhängande efter det att SAG bett sina medlemmar att rösta i frågan; en omröstning som aldrig blev av efter det att förhandlingsmännen från facket byts ut. Det som återstår innan avtalet är helt i hamn är att en majoritet av SAG:s 120 000 medlemmar ska godkänna det nya avtalet genom en omröstning i början av maj.

SVT Det blir ingen ny säsong av Sommartorpet på SVT i sommar. Programmet har stadigt tappat tittare sedan den förre programledaren Ernst Kirchsteiger gick över till TV4 och därför kommer SVT att satsa på andra program under den kommande sommaren.

SPORT SVT tappar sändningsrättigheterna till ytterligare en stor lagsport. Det är TV4 som har tecknat ett avtal om att få visa matcher från handbollens elitserie de kommande två säsongerna. Avtalet innebär att TV4 Sport kommer att visa ett 20-tal matcher från grundserien och SM-slutspelet varje år. SVT har de senaste åren även tappat rättigheterna till elitserien i innebandy till TV4 och Basketligan till Viasat Sport.