ABC beställer ytterligare säsonger av 12 serier

ABC Under kvällen kom nyheten att den amerikanska tv-kanalen ABC har beställt ytterligare säsonger från tolv av sina serier inför tv-säsongen 2009/2010. Av dessa serier är sex dramer och lika många realityserier. De sex dramerna är (med numret på den kommande säsongen inom parantes): Brothers & Sisters (säsong 4), Desperate Housewives (säsong 6), Grey’s Anatomy (säsong 6), Private Practice (säsong 3), Lost (säsong 6) och Ugly Betty (säsong 4). Alla dessa beställningar var egentligen bara formaliteter förutom för Private Practice som under våren har omhuldats av vissa nedläggnings rykten. Noterbart är också att Samantha Who? ännu inte finns med på denna lista vilket måste ses som ett negativt tecken för de som vill se fler säsonger av den serien.

De sex reality serierna som får ytterligare minst en säsong på ABC är Dancing with the Stars, Extreme Makeover: Home Edition, Supernanny, Wife Swap, The Bachelor och America’s Funniest Home Videos och inte heller detta är några överraskningar.

Ni kan räkna med många fler nyheter av samma slag nu när upfront närmar sig med stormsteg. Upfront, för er som inte är bekanta med begreppet, är det tillfälle då de amerikanska tv-bolagen presenterar sin tv-tablå för den kommande tv-säsongen inför reklamköpare och andra intressenter och det är också det tillfälle då vi får veta om vi får se fler säsonger av våra favoritserier. Ni kan följa alla viktiga nyheter här på MicTV.