På TV: Vecka 18 2009

På TV Lördag
Ishockey-VM från Schweiz den 25 april-10 maj på TV6:
Senast Hockey-VM gick i Schweiz år 1998 lyckades Sverige vinna guld. I år är det få som tror att Sverige ska återupprepa detta men det är alltid svårt att veta innan turneringen börjat. I det första gruppspelet möter Sverige, Österrike, Lettland och USA och alla matcherna kommer att visas på TV6. I det andra gruppspelet kommer vi bland annat möta Ryssland och Schweiz. Sändningstiderna för de första matcherna är:
Lördag den 25 april kl. 20.15 på TV6: Sverige-Österrike
Måndag den 27 april kl. 20.15 på TV6: Lettland-Sverige
Onsdag den 29 april kl. 20.15 på TV6: Sverige-USA
 På TV Måndag
Familjen Bonnier kl. 20.00 på TV4:
I en dokumentär bestående av tre delar berättar TV4 historien om Familjen Bonnier och hur de byggde upp sitt mediaimperium som idag bland annat består av TV4, Canal+, DN, Expressen och ett stort antal bokförlag. Detta kan vara en intressant serie för de som vill sätta sig in i hur Bonniers har påverkat det svenska kulturlivet men jag ställer mig lite frågande till hur objektiv dokumentären blir när Bonniers själva äger kanalen som visar den. 

På TV Tisdag
The Daily Show with Jon Stewart kl. 24.00 på Kanal 9:
Några av er har i veckan kanske redan sett klippen där nyhetssatirens mästare Jon Stewart skickar reportern Wyatt Cenac till Sverige för att undersöka hur landet, som de konservativa amerikanerna hotar med att USA börjar likna, verkligen ser ut samt för att försöka befria oss från det socialistiska oket. En riktigt rolig betraktelse som jag tycker visar på både Sveriges fördelar och nackdelar. Kanal 9 visar den första delen av The Daily Show där inslaget "The Stockholm Syndrome" är med idag kl. 24.00 och den andra delen på onsdagen samma tid.