Sett på TV: Draknästet

Sett på TV i Sverige
Draknästet – Avsnitt 101  
När och var?: Torsdagen den 23 april kl. 21.00 på SVT1.
Handling: Fem penningstarka investerare får lyssna på affärsidéer och blir tvungna att på plats bestämma sig för om de är villiga att satsa pengar i projektet eller inte. Under det första programmet delas pengar ut till en kombination av ryggsäck och bilbarnstol samt en metod för att  fuktsanera golv. Däremot avfärds bland annat en rökfri cigarett, ett rollspelsland och en bokskapar tjänst över internet.  
Kommentar: Jag hade först inte tänkt att skriva om Draknästet men efter att ha sett ett avsnitt av American Inventor, vilket är ett liknande program som just nu visas på TV4 vid midnatt på söndagar, ville jag ändå se det svenska programmet. Som egen företagare och ekonomistudent tyckte jag att Draknästet var sevärt. Uppfinnare och entreprenörer presenterar sina idéer och affärsplaner och får omedelbart respons från kunniga investerare vilket ger tittaren en inblick i båda sidorna av myntet. Jag kan tänka mig att ägna en timme åt detta program under några veckor men min kritik ligger i den något enformiga programidén där varje program liknar det förra. Det är lätt att tappa intresset när det inte finns någon variation. I American Inventor får tittarna se hur de goda idéerna vidareutvecklas och deltagarna tävlar mot varandra i vem som har det bästa konceptet. Detta moment verkar saknas i Draknästet och skulle höja programmets värde. Om vi investerar tid i att lära oss lite om någons idéer och planer vill vi också veta hur det går för dem i framtiden.       
Betyg: D (Kan sjunka i framtiden om inte mer variation ges.)

2 reaktion på “Sett på TV: Draknästet

  1. Min åsikt har nog inte ändrats. Jag har sett alla program och det har varit intressant men jag tyckte att det ibland kunde bli enformigt och jag saknar fortfarande någon typ av uppföljning av vad som hände efteråt. Det är i och för sig möjligt att det kommer ett sådant program. Jag står också fast vid betyget D. Det var sevärt men inte direkt bra.

Kommentarer inaktiverade.