TV-tips: Premiärer i veckan

Jag har varit dålig på att skriva om TV på de svenska TV kanalerna eftersom jag själv försöker att ligga i fas med USA men jag ska försöka bli bättre på att även skriva ur ett svenskt perspektiv och i alla fall bevaka när de svenska premiärerna av de amerikanska TV-serierna är.

Därför vill jag påminna om de svenska premiärerna av Grey’s Anatomy (Säsong 4) och Lost (Säsong 4) som båda har svensk premiär på onsdag (13/2). Inte konstigt att man följer serier på annat sätt när dessa, två av mina absoluta favorit serier, visas samma tid i Sverige.  

Grey’s Anatomy (Kanal 5) slutade förra säsongen med att bl.a. Dr. Burke lämnade Christina vid altaret och att George misslyckades med sluttentan och måste gå om ett år. Den nya säsongen introducerar Lexie Grey, Meridiths syster, som en ny karaktär på Seattle Grace Hospital och relationen mellan Izzie och George spelar ut till fullo. Jag har inte varit helt nöjd med de första elva avsnitten av denna säsong men den får i alla fall godkänt och är helt klart sevärd. Betyg (avsnitt 401-411): C 

Förra säsongsavslutningen av Lost (TV4) slutade med det chockerande avslöjandet att åtminstone Jack och Kate kommer att komma ifrån ön. Vi fick även se Charlie dö och att de skeppsbrutna fick kommunikation med ett fartyg som ligger utanför ön. Den nya säsongen tar vid direkt där den förra slutade och vi får se ett Hurley centrerat avsnitt. Mer vill jag inte avslöja av en mycket bra säsongsstart. Betyg (avsnitt 401): B

4 reaktion på “TV-tips: Premiärer i veckan

  1. ”George misslyckades med sluttentan och måste gå om de senaste tre åren av utbildning…”

    Måte han inte bara gå om 1år… så har då jag fattat det.

  2. Var tvungen att forska en hel del för att försöka förstå exakt vad de menar. Du har helt rätt! Man är bara ”intern” ett år och det är det året han måste göra om. Det som gjorde mig förvirrad var att jag trodde att slutprovet som de gjorde var efter det tredje året och att han därför skulle vara tvungen att göra om tre år men tydligen gör inte alla det provet efter det första året utan avvaktar. Provet syftar hur som helst till att bara godkänna deras första år då de är ”interns”. Någon annan som kan mer om detta ämne är jag tacksam för en bättre förklaring?

  3. Du var solklar! Jag menade vad att det var svårt att förstå vad de menade i serien med att han skulle gå om.. Tack för att du klargjorde för mig hur det låg till. Tyckte att det var lite länge. :-)

Kommentarer inaktiverade.