På TV: Vecka 20 2009

Efter arbetet med uppdateringen av sidan är det nu dags att återigen börja fylla bloggen med innehåll. Här är vad som har premiär på TV under den kommande veckan. Jag vill återigen påminna att betygssystemet på MicTV justerades förra veckan vilket ni kan läsa mer om här.

På TV Lördag
Cykel: Giro d’ Italia kl. 15.45 på Eurosport:
Giro d’ Italia fyller 100 år och årets tävling bjuder på ett av de starkaste startfälten på mycket länge. Nästan alla de bästa cyklisterna inklusive Lance Armstrong, som lämnat livet som pensionär till denna säsong, finns med när loppet idag drar igång i Venedig med en lagtempoetapp. I startfältet hittar vi tre svenskar: Fredrik Kessiakoff, Jonas Ljungblad samt Thomas Lövkvist som är den svensk som vi kan hoppas mest på. Lyckas han ta en placering bland de tio bästa är detta mycket bra. Årets bansträckning går bland annat i Österrike och målgången går i Rom istället för i Milano, som varit brukligt de senaste åren. Bland de mest spektakulära etapperna tror jag blir den 17:e, (onsdagen den 27 maj) som innehåller en avslutande stigning med en höjdskillnad 1800 meter, samt den 19:e (fredag den 29 maj)med målgång uppe på vulkanen Vesuvio. Eurosport direktsänder alla etapper med kommentatorgenierna Roberto Vacchi och Anders Adamson, vilka kan göra även de tråkigaste etapperna intressanta, bakom mikrofonerna.

Handboll: SM-Final från Globen kl. 19.00 på SVT2:
Chris Härenstam kommenterar SM-finalen i handboll mellan Alingsås och Guif ifrån Eskilstuna. Båda lagen måste ses lite som en överraskning då de i semifinalerna slog ut de båda favoriterna Hammarby respektive Sävehof.

På TV Måndag
In Treatment (seriestart) kl. 19.00 på SVT2:
Varje vardag kl. 19.00 under de kommande nio veckorna visar SVT den något udda och hyllade dramaserien In Treatment. Serien följer psykoanalytikern Paul (spelad av Gabriel Byrne) och varje avsnitt består av en session med en av hans patienter. På måndagar hjälper han den unga läkaren Laura som tenderar att förälska sig i tid och otid. Tisdagar besöker stridspiloten Alex honom och får hjälp att bearbeta en traumatisk upplevelse från Irak. På onsdagar följer vi den tonåriga Sophie som kämpar mot anorexia och självmordstankar medan torsdagar ägnas åt paret Amy och Jake som slits av beslutet om Amy ska göra abort eller inte. Veckan avslutas med att vi på fredagar får se Paul själv besöka sin psykolog Gina.    

På TV Tisdag
Eurovision Song Contest – semifinaler kl. 21.00 på SVT1: 
Den första semifinalen med Malena Ernman visas på tisdagen medan den andra semifinalen visas samma tid på torsdagen. Det känns som att det idag inte finns något slut för melodifestival eländet!

På TV Torsdag
Pushing Daisies (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ First:  
De färgsprakande äventyren i Pushing Daisies fantasivärld fortsätter när Canal+ visar säsong två (den sista) av serien. För mer information om de lite komplicerade premisserna till denna serie hänvisar jag till ett äldre inlägg. I det första avsnittet för säsongen plågas Ned av Chucks beslut att flytta till en egen lägenhet (som i och för sig ligger vägg i vägg med Neds egen) och Emerson får i uppdrag att utreda mordet på talespersonen för ett honungsbaserat kosmetikaföretag. Samtidigt flyr Olive till ett Sound of Music liknande kloster för att hon inte ska frestas att avslöja Chucks faster Lilys stora hemlighet. Pushing Daisies är verkligen en annorlunda serie där fantasin flödar vilket gör den intressant och rolig att följa. Det är som att läsa en sagobok för vuxna och de sprakande färgerna och de bisarra dekorerna är en fröjd för ögat. 
Betyg för Pushing Daisies (avsnitt 201-202): C