Chuck

Lite av en slump bestämde jag mig för att titta på det första avsnittet av Chuck i höstas. Jag föll direkt för denna charmiga serie och har sett alla avsnitt sedan dess.

Chuck (Zachary Levi) lever ett lite misslyckat liv. Han gick en gång på Stanford och var lovande inom den akademiska världen men hans bästa kompis, Bryce Larkin, ser till att han blir reglerad för fusk trots att han är oskyldig. Tio år senare har han inte kommit långt i livet. Han arbetar som datatekniker på Buy More, en stor elektronik kedja, och bor tillsammans med sin syster och hennes pojkvän. Han har inte haft någon flickvän sedan tiden på Stanford.

En dag tar Chuck emot ett e-mail från Bryce. När han öppnar det spelas tusentals bilder upp framför honom och etsar sig fast i hans minne. Dessa bilder visar sig vara innehållet i den amerikanska underrättelsetjänstens superdator. För att skydda hemligheterna och få tillgång till dem efter att superdatorn förstörts, värvas Chuck till underrättelsetjänsten. Han får jobba kvar på Buy More men agenterna Sarah Walker (Yvonne Strahovisk) från CIA och John Casey (Adam Baldwin) från NSA sätts för att övervaka honom. Tillsammans försöker de lösa uppdrag även om Chuck ofta har förmågan att trassla till saker och ting. 

Jag kan inte påstå att Chuck är den allra bästa serien på TV just nu men den är riktigt underhållande att titta på. Skaparen till serien, Josh Schwartz (som även skapat The OC), har hittat en perfekt balans mellan komedi och action. De uppdrag som Chuck blir inblandade i varvas med roliga händelser mellan hans medarbetare på Buy More eller inom hans familj, vilka inte har en aning om att Chuck nu är en super hemlig agent. Handlingen ska inte tas seriöst utan Schwartz leker med hur man gör parodi på agentfilmsgenern. Samtidigt lyckas han bygga ett starkt persongalleri. Även om handlingen inte tas på allvar bryr jag mig ändå om vad som händer karaktärerna i serien på det personliga planet.  

Nu på lördag den 22 mars kl. 20.00 har Chuck premiär i Sverige på TV3. När Melodifestivalen har slutat är konkurrensen inte lika hård på denna tid och jag hoppas att Chuck kan få ganska bra tittarsiffror. Jag rekommenderar verkligen att ni tar er en titt på premiär avsnittet men tills dess kan jag bjuda på en trailer som jag hittat på Youtube.

Betyg för Chuck (Säsong 1): C

4 reaktion på “Chuck

  1. Jag befinner mig i Berlin till imorgon kväll och kommer da att fixa länken till trailern som jag referar till ovan samt lägga ut tittarsiffrorna för förra veckan.

    Alles Gute
    Michael

  2. Pingback: TV på DVD: Utgivning i november 2008 | MicTV

  3. Pingback: På TV: Vecka 5 2009 | MicTV

  4. Pingback: På TV: Vecka 41 2009 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.