På TV: Vecka 21 2009

På TV Fredag
Numb3rs kl. 22.25 på TV4:
Nya avsnitt av Numb3rs, kriminalserien där matematiken spelar en stor roll för att lösa fallen. I det första av de nya avsnitten försvinner en magiker inför sin publik och FBI-agenterna tar hjälp av en expert för att försöka förstå den värld som magikerna lever i.

På TV Lördag
Eurovision Song Contest – final kl. 21.00 på SVT1:
Förhoppningsvis slutet på årets schlagerelände och höjdpunkten för de frälsta. Sverige har startnummer fyra och tydligen är Norge av någon konstig anledning favoriter. Förstår ingenting av den uppståndelsen efter att ha hört låten för första gången på radio idag.

På TV Söndag
Stylista (seriestart) kl. 19.00 på TV3:
En ny realityserie som utspelar sig i modevärlden från den före detta supermodellen Tyra Banks (som även ligger bakom America’s Next Top Model). Elva deltagare tävlar i vem som är den bästa modejournalisten. I prispotten ligger ett jobb på tidningen Elle och en lägenhet på Manhattan.

På TV Tisdag
Krig och Fred (seriestart) kl. 21.00 på SVT1:
En europeisk samproduktion av Leo Tolstojs klassiker Krig och Fred. Miniserien består av fyra delar och behandlar adelsfamiljerna Balkonskijs och Rostovs öden under Napoleonkrigen i början av 1800-talet.

Carnivále (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT2:
Det är dags för SVT att visa den andra säsongen av HBO-klassikern Carnivále. Serien är minst sagt udda och handlar om Ben som lever med ett kringresande cirkussällskap i Oklahoma under 30-talet. Trots att jag har sett ett antal avsnitt från den första säsongen har jag svårt att förklara seriens premisser. Den måste helt enkelt ses för att förstå vad det handlar om. En del av er kommer att avsky den medan andra kommer att älska den. Det verkar inte gå att vara neutral när det gäller Carnivále.

Vem tror du att du är? (seriestart) kl. 20.00 på SVT1:
SVT1 visar fem avsnitt av den engelsk förlagan till den svenska versionen med samma namn som visades på kanalen under våren. Fem kända engelsmän får hjälp att utforska sina rötter och i det första programmet får Stephen Fry hjälp att hitta sin släkt som visar sig vara judar från östra Europa.

På TV Torsdag
Spooks (säsongspremiär) kl. 22.00 på Kanal 9:
Den femte säsongen av den brittiska serien Spooks som handlar om topphemliga agenter vid underrättelsetjänsten MI5 som utför uppdrag som inte ens polisen vet om. 

Bonde söker fru kl. 21.00 på TV4:
Även om den nya säsongen av Bonde söker fru inte startar förrän i höst presenterar TV4 i detta program de åtta bönderna och de som är intresserad av någon av den kan därefter anmäla sitt intresse för att vara med i serien.