Scrubs kommer tillbaka för en nionde säsong

Det är med blandade känslor som jag läser nyheten att ABC har beställt en nionde säsong av Scrubs till nästa år. Scrubs har alltid varit en av mina favoritkomedier och jag har ingenting emot att fortsätta följa de karaktärer som jag lärt mig att älska de senaste åtta åren. Samtidigt har kvaliteten i den åttonde säsongen varit minst sagt sviktande och det avsnitt som från början var tänkt att vara seriens allra sista, som visades i USA förra veckan, hade varit en perfekt avslutning på hela serien. Detta blir nu inte fallet.  

Redan när ABC tog över Scrubs från NBC sa de att det skulle kunna bli fler säsonger om de var nöjda med de tittarsiffror och den publik som serien drog till kanalen. Med tanke på detta har producenterna under säsong åtta introducerat ett antal nya karaktärer som de har tänkt ska ta över stafettpinnen när de gamla skådespelarna väljer att lämna serien. Vilka det blir som lämnar och vilka som kommer tillbaka är idag oklart. Zach Braff (JD) som tidigare annonserat att han skulle lämna serien efter den senaste säsongen har skrivit på för att vara med i sex avsnitt under nästa säsong och säger också att han kan tänka sig att göra gästbesök även därefter. Sarah Chalke (Elliot) har ännu inte lämnat besked om hon återkommer och Judy Reyes (Carla) har ännu inte blivit tillfrågad. Donald Faison (Turk), John C. McGinley (Dr. Cox) samt Neil Flynn (Genitor) har alla kontrakt med nya serier och kan bara återkomma till Scrubs om dessa serier inte får någon plats i tv-kanalernas tablåer.

108526_D_0100
                                                                 Foto: ABC Studios

Efter besvikelsen med säsong åtta tycker jag att det behövs en stor förändring och det skulle kanske inte vara hela världen om inte alla karaktärerna kom tillbaka nästa år. Samtidigt anser jag det viktigt att försöka behålla den ton och stil som serien har byggt under alla år. Det blir antagligen en svår balansgång mellan det nya och det gamla och risken att de misslyckas är stor om det inte görs på ett bättre sätt än de försök till förändring som gjordes under det senaste året. Jag hoppas ändå att de lyckas och att jag återigen kan njuta av nya avsnitt av Scrubs vilket jag sällan gjorde under säsong 8?

Vad anser ni om beslutet att ge Scrubs ytterligare en säsong och hur kan ni tänka er serien i framtiden? Känn er fria att kommentera här nedan!  

3 reaktion på “Scrubs kommer tillbaka för en nionde säsong

  1. Men åååh,

    Jag som älskade säsong 1-7 och led mig igenom säsong 8 blev ändå till slut nöjd med hur det hela slutade. Och så ska dom komma tillbaka igen. Suck…

  2. Pingback: Återkommer Vaktmästaren till Scrubs? | MicTV

  3. Pingback: "Nya" Scrubs har premiär den 1 december i USA | MicTV

Kommentarer inaktiverade.