Årets sommarvärdar har presenterats

Idag presenterade Sveriges Radio årets sommarvärdar. Ni vet, de personer som får en och en halv timme för att prata om vad de vill och för att spela sin favoritmusik. Jag är ingen trogen anhängare av programmet men varje år finns det i alla fall några sommarvärdar som brukar vara värda att lyssna på. Sommar i P1, som programmet egentligen heter, sänds varje dag från den 20 juni till den 16 augusti kl. 13.00 med repris efter nyheterna kl. 22.00. Programmen går också att följa som poddradio men då utan musik. Nedan listar jag de program som jag tror kommer att hamna i min iPod under sommaren.

Lördagen den 20 juni: Ingvar Kamprad
Ingvar KampradIKEA:s grundare uttalar sig sällan och verkar vara en väldigt ödmjuk person men det kan inte vara för intet som han är en av världens absolut rikaste personer. Det kan bli intressant att höra vad han vill dela med sig av till det svenska folket.

Torsdag en den 25 juni: Malin Åkerman
Malin Åkerman Den senaste svenska skådespelerskan som lyckats i Hollywood. Hon har bland annat varit med i filmerna 27 Dresses och Watchmen samt i tv-serien Entourage. Hon kommer att berätta om livet i Hollywood i sitt program.

Söndagen den 5 juli: Herman Lindqvist
Herman LindqvistÄnda sedan Hermans Historia visades i tv på 90-talet har jag uppskattat det mesta Herman Lindqvist har gjort. Även om han inte är en riktig historiker så är han en av Sveriges bästa berättare. I sitt program kommer han bland annat att prata om krig, kärlek och historia.

Lördagen den 18 juli: Kristian Luuk 
Kristian LuukYtterligare en gammal favorit ända sedan Hassan tiden. En person som oftast lyckas underhålla när han får utrymme i radio. I sitt sommarprogram kommer han berätta historien om när han kördes hem i en Säpobil tillsammans med statsministern.

Söndagen den 26 juli: Ola Salo
Ola Salo Sångaren från The Ark gjorde mig imponerad senaste gången han sommarpratade år 2003 och detta gör att jag inte kommer att missa detta program. Under programmet kommer vi att ges en inblick i den musik som inspirerat honom i musikskapandet.

För en lista med alla sommarpratare samt information om de kommande programmen kan du gå till Sveriges Radios hemsida. Läs även mer på SvD och DN.

En reaktion på “Årets sommarvärdar har presenterats

Kommentarer inaktiverade.