På TV: Vecka 24 2009

Efter ni har läst detta rekommenderar jag att ni återigen tittar in på sidan TV-säsongen 2009/2010 där jag har uppdaterat videosidorna med klipp från de flesta nya serierna som kommer till USA nästa säsong.

På TV Fredag
The Tonight Show with Jay Leno (seriefinal) kl. 23.05 på Kanal 9:
Till hösten får Jay Leno ett nytt program på NBC och det avsnitt av The Tonight Show som visas på Kanal 9 idag är Lenos sista efter 17 år på jobbet. Programmet kommer att tas över av Conan O’Brien som även kommer att bli Lenos allra sista gäst. Mer kring turerna runt detta byte hittar ni i inläggen Jay Leno får nytt jobb på NBC och Jimmy Kimmel ersätter Jay Leno på Kanal 5 som ni hittar här på MicTV.   

V (reprisstart) kl. 22.00 på TV6:
Under sommaren kommer TV6 att visa alla avsnitt av den klassiska 80-tals serien V. Utomjordingar kommer till jorden och de tas emot med öppna armar av människorna. Efter ett tag visar det sig att den nya rasen är hatiska ödlor som tänker använda människorna till föda. Nämnas skall att ABC till nästa säsong kommer att spela in en ny version av denna serie. 

På TV Lördag
Fotboll: Sverige-Danmark (VM-kval) kl. 19.00 på TV6:
Jag kommer att fortsätta min bojkott av det svenska landslaget tills den dag Lars Lagerbäck avgår men för er som inte deltar i denna bojkott ska ni inte missa denna match som kan bli mycket avgörande för om Sverige ska gå till VM i Sydafrika nästa år. För er som möjligtvis deltar i min bojkott kan jag rekommendera Island-Holland kl. 20.40 på Viasat Sport.

Nationaldagsfirande kl. 20.00 på SVT och TV4:
De båda största kanalerna tävlar om vem som har bäst firande på nationaldagen. TV4 har tagit över det traditionella firandet på Skansen där kungafamiljen finns på plats tillsammans med programledarna Peter Jideh och Kristin Kaspersen. SVT kontrar med underhållning från Skeppsbron där André Pops och Marie Serneholt presenterar artister som Agnes, Sven-Bertil Taube och Veronica Maggio.

På TV Söndag
Tennis: Franska öppna (Final) kl. 14.45 på SVT1:
Robin Söderling har gjort en fantastisk turnering genom att på vägen till final bland annat slå ut världsettan Rafael Nadal. I semifinalen låg han under med 1-4 i sista och avgörande set mot chilenaren Fernando Gonzales men lyckades trots detta att vända och vinna. I finalen möter han världstvåan Roger Federer som under sin karriär har vunnit alla stora turneringar utom just franska öppna. Räkna med en förhoppningsvis riktigt spännande final. 

Damernas Detektivbyrå (seriestart) kl. 21.00 på Canal+ Hits:
En filmatisering av Alexander McCall Smiths bästsäljande romaner om Botswanas enda kvinnliga detektivbyrå. En längre artikel om denna serie kommer senare under lördagen.

Survivor (reprisstart) kl. 08.10 på TV400:
TV400 visar återigen Survivor: Thailand, den femte säsongen av den utmärkta amerikanska realityserien. Tyvärr är detta antagligen den sämsta säsongen någonsin av serien och innehåller nästan ingen spänning och helt ointressanta personer. Betyg för Survivor: Thailand: Fx 

På TV Måndag
My Own Worst Enemy (seriestart) kl. 20.00 på Canal+ Hits:
Denna serie fick endast nio avsnitt innan den lades ner i USA och under sommaren kommer Canal+ att visa dessa. Serien handlar om Edward (Christian Slater), en spion som när han var ung gick med på att operera in ett chip som skulle möjliggöra ett alter ego, Henry. Dessa två identiteter är inte medvetna om varandra. På dagarna dödar han skurkar och på kvällen lever han ett medelklassliv i förorten. När serien startar börjar dessa två identiteter att kommunicera med varandra vilket leder till att både Edward och Henry börjar leta efter sanningen om dem själva.

Criminal Minds (reprisstart) kl. 23.25 på Kanal 9:
Kanal 9 börjar att visa Criminal Minds från början med ett avsnitt varje vardag någon gång efter kl. 22.30. Serien följer ett expertteam på FBI som gör gärningsmannaprofiler på USA:s värsta brottslingar för att kunna förutsäga deras nästa drag.

På TV Onsdag
Grey’s Anatomy (säsongsavslutning) kl. 21.00 på Kanal 5:
En riktig bra avslutning på en säsong av Grey´s Anatomy med både toppar och dalar. Izzie vaknar upp efter sin operation och George bestämmer sig för att ta värvningen. Kirurgerna kämpar för att rädda en man som släpats efter en buss och inte går att identifiera. 
Betyg för Grey’s Anatomy (avsnitt 524): B 

Stora Byggslaget (seriestart) kl. 20.00 på TV3:
Två helt tomma villor har byggts mittemot varandra. Två lag bestående av fyra personer vardera får i uppgift att designa och inreda dessa. Deras arbete bedöms av Simon & Tomas från programmet Design: Simon & Tomas och Johnny Ljungman från Nytt Läge. När de åtta avsnitten har visats kommer det vinnande laget att koras och Sveriges bästa hemmafixare att utses.

Miss Marple (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Fyra nya avsnitt av det brittiska kriminaldramat Miss Marple vilken är en filmatisering av Agatha Christies romaner och noveller om detektiven miss Jane Marple, en äldre dam med näsa för att lösa mord. I rollen som miss Marple ser vi Julia McKenzie.

På TV Torsdag
Kvarteret Skatan (reprisstart) kl. 21.30 på SVT2: 
En repris av den andra säsongen av den hyllade komediserien Kvarteret Skatan från år 2004 med komikerna David Batra, Rachel Molin och Johan Glans bland huvudrollsinnehavarna.