Futurama tillbaka i TV!

 Futurama. Kiff, Zapp, Leela, Fry, Bender, Nibbler och Amy. SŠsong 4.                                               Foto: 20th Century Fox/TV4

Under många år har det pratats om att Futurama ska återvända till TV, men nu äntligen har det blivit officiellt! Entertainment Weekly skriver idag att tv-kanalen Comedy Central, som tidigare repriserat serien, har beställt 26 nya avsnitt. Det rykte som cirkulerat de senaste dagarna har nu alltså bekräftats av en talesman för 20th Century Fox Television. Den nya säsongen av Futurama får premiär någon gång under 2010. Seriens skapare Matt Groening säger så här: “Vi är överlyckliga att Futurama kommer tillbaka. Vi har nu bara 25,766 episoder kvar att göra innan vi är ikapp Bender och Fry i år 3000.”

Futurama är en tecknad TV-serie och handlar om den 25-årige budkillen Fry som en dag av misstag råkar frysa ner sig själv. 1000 år senare tinar han upp i staden “New New York” som byggts ovanför ruinerna av New York. Serien skapare är ingen mindre än Matt Groening, mest känd för The Simpsons. Futurama sändes i fyra säsonger på FOX år 1999-2003. Därefter har fyra långfilmer gjorts vilka alla släpptes direkt på DVD. Dessa är Bender’s Big Score (2007), The Beast With A Billion Backs (2008), Bender’s Game (2008) samt Into The Wild Green Yonder (2009) Filmen från i år antydes vara det sista vi skulle få se av Futurama men nu får vi  alltså chansen att återse Philip J. Fry och alla de andra.

Om du nu skulle ha råkat bli sugen på att se Futurama efter att ha läst det här finns det ingen anledning att drabbas av panik. Det går nämligen utmärkt att dämpa abstinensen genom att köpa eller hyra boxarna och filmerna (finns på bl.a. på CDON) eller om man har tillgång till TV4 Komedi kan man se repriseringen av den fjärde säsongen som börjar rulla måndagen den 22 juni kl. 19.50. Jag funderar faktiskt själv på att köpa första säsongen, då jag aldrig sett en hel säsong utan bara ett par avsnitt lite då och då.