TV Notiser 29/2 2008

ABC Fem dokusåpor fick på torsdagen klartecken av ABC om att de kommer att visas även under säsongen 2008/2009. Dessa fem serier är America’s Funniest Home Videos, Dancing with the Stars, Extreme Makeover: Home Edition, Supernanny ochh Wife Swap.

TV4 SCIENCE FICTION Idag har den nya kanalen TV4 Science Fiction premiär. Kanalen distribueras av Viasat, Canal Digital och Telia. Det är ett misslyckande att TV4 inte har lyckats få ComHem men tydligen pågår förhandlingar och min erfarenhet säger att de kommer att komma överens.  

FOTBOLLSBRÅKET Canal+ lämnade igår in en stämningsansökan mot Kentaro. Bråket handlar om att Kentaro, som äger TV rättigheterna till svensk fotboll, har sålt 50 matcher till TV4 i år trots att det enligt Canal+, står i deras avtal med Kentaros att TV4 bara får sända 14 matcher. Canal+ vill nu att Tingsrätten stoppar TV4 för att visa matcherna. Jag tycker att den bästa lösningen vore att TV4 får visa sina matcher och att Canal+ får visa ännu fler än deras 50. Tre matcher per omgång som man inte behöver betala extra för är inte för lite begärt.

PRIVATE PRACTICE Primären av Private Practice på TV4 igår sågs endast av 315 000 tittare vilket måste räknas som ganska dåligt. Jag är säker på att TV4 had räknat med ungefär det dubbla vilket är hur många som ser Grey’s Anatomy.

FAMILY GUY FOX arbetar på en spinoff till den tecknade serien Family Guy. Serien skulle kretsa kring Peter Griffins granne Cleveland Brown.

3 reaktion på “TV Notiser 29/2 2008

  1. Att TV4 är så korkade och köper in en medioker spinoff till en serie som är så starkt förknippad med Kanal 5 är ju helt obegripligt. Till och med Kanal 5 hade säkert lyckats få fler tittare än så om de hade köpt in den.

Kommentarer inaktiverade.