TV4:s Kriminalkanalen.se läggs på is

Kriminalkanalen.se

Som bekant har TV4 under ett par års tid lanserat ett stort antal internetsajter för olika ändamål vi har Nyhetskanalen.se, Tv4vädret.se, Fotbollskanalen.se, Hockeykanalen.se, Recept.nu, Hemmakanalen.se, Blip.se, Politikerbloggen.se, TVPlaneten.se, Va.se, Innebandy.se med flera. Nu står det klart att en av de senaste satsningarna Kriminalkanelen.se, vilken lanserades i februari, nu läggs på is. Beslutet fattades tillföljd av den finansoro som råder, resurserna finns helt enkelt inte. Man är också noga med att poängtera att TV4 inte kommer sluta bevaka brott och kriminalitet utan arbetet kommer fortsätta i TV4 Nyheterna och TV4:s olika samhällsprogram. Allt material som publicerats under våren kommer ligga kvar på sajten för den som vill ta del av det, men möjligheten till att kommentera kommer att strypas då man inte längre kommer kunna granska det som skrivs.

Sajten presenterades som ”Sverige första riktiga nyhetssajt för kriminaljournalistik” vilket retade både Crimenews.se och Dalarnas Tidningars Brottsplats Dalarna som båda ansåg sig ha varit före TV4 med en renodlad kriminalsajt. Daniel Alsén på Kriminalkanalen besvarade kritiken i en intervju med Dagens Media:

– Om man nu måste jämföra sig med andra blir det lätt ett väldigt ordvrängande. Crimenews är en jättebra sajt, men det är mer en nyhetsaggregator än en nyhetssajt i ordets rätta bemärkelse.

– Dalarnas Tidningar har en alldeles utmärkt sajt, med lokala krimnyheter, men den är just lokal. Vi täcker hela Sverige och även svensk brottslighetsförgreningar utomlands.

Nu ser det dock ut som att sejouren för ”Sverige första riktiga nyhetssajt för kriminaljournalistik” blev kortvarig närmare bestämt fyra månader. Ska vi se det som en liten seger för Crimenews och Brottsplats Dalarna? Jag vet inte riktigt, men personligen är jag inte jätteförvånad då TV4 startat upp många projekt och man kan inte vara bäst på allt även om man gärna skulle vilja det. Det här är nog tyvärr inte den sista nedläggningen vi kommer att få se, men jag måste ändå berömma TV4 för sitt mod att testa nya idéer. Har TV4 för många bollar i luften? Vad tycker du?