T.R. Knight lämnar Grey’s Anatomy

TR Knight Ända sedan incidenten för tre år sedan där kollegan Isaiah Washington hånade T.R. Knights sexuallitet, vilket till slut också blev en av faktorerna till att Washington sparkades från Grey’s Anatomy,  har det knackat i fogarna mellan Knight och producenterna av Grey’s Anatomy. Under det senaste året har irritationen växt ytterligare då Knight ansett att han inte fått tillräckligt intressanta historier att arbeta med och redan i december började ryktet florera att  T.R. ville avbryta sitt kontrakt i förtid och lämna Grey’s Anatomy. Idag uppger Entertainment Weekly att de har säkra källor, även om varken ABC eller Knight själv ännu har kommenterat detta, på att Knight har fått denna önskan uppfylld och att han med omedelbar verkan kommer att lämna serien. Ni som såg säsongsfinalen av Grey’s Anatomy på Kanal 5 i tisdags vet att ett möjligt uttåg för George O’Malley, Knights karaktär i serien, redan var planerad genom den chockerande och mycket snyggt genomförda twisten i slutet av avsnittet och med denna utveckling verkar George O’Malleys öde för alltid vara beseglat.

Uppmärksamheten riktas nu mot Katherine Heigl och hennes karaktär Izzie som liksom George låg för döden i slutet av det senaste avsnittet. Heigl har tidigare skickat ut signaler om att det är dags att lämna Grey’s Anatomy även om hon hennes senaste uttalande i mars var att hon stannar om serien vill ha henne kvar. Mer om detta kommer det helt säkert att skrivas om senare i sommar.

Uppdatering 2009-06-19: Idag konfirmerade T.R. Knight nyheten ovan. I ett pressmeddelande säger han att ”lämna Grey’s Anatomy var inte ett lätt beslut för mig att ta”.

Mer läsning finns på AftonbladetKanal 5 och SvD.