På TV: Vecka 26 2009

Med halvt omänskliga arbetstider under midsommar blev det svårt att få ihop veckans tv-inlägg i tid men jag kan garantera att det inte fanns något att skriva om för fredagen och lördagen så du har inte missat någonting viktigt.

Veckans TV-Tips
Friday Night Lights söndag den 21 juni kl. 17.10 på Kanal 5:
Det är en skam att inte fler tittar på Friday Night Lights och att Kanal 5 därför känner sig tvungna att visa serien under tidiga söndagskvällar. Om du ännu inte har sett denna serie som handlar om livet i Dillon, Texas där allting kretsar kring Amerikansk Fotboll ta nu chansen när Kanal 5 visar de resterande avsnitten från säsong 2. Senast vi såg serien på Kanal 5 återkom Coach Taylor till Dillon för att återigen träna sitt förra lag och han blev direkt tvungen att ta tag i de konflikter som byggt upp under tiden han varit borta. Hans tidigare frånvaro har även tagit svårt på hans familj. Även om säsong 2 började lite svajigt går Friday Night Lights därefter bara från klarhet till klarhet. Det finns ingen annan serie på tv idag som är bättre på att förmedla känslan av att det jag ser skulle vara på riktigt. Det finns inte heller någon annan serie där jag har så svårt att håla tillbaka tårarna vilket är väldigt ovanligt för mig.
Betyg för Friday Night Lights (Avsnitt 208-215): A

På TV Söndag
Pushing Daisies (seriestart) kl. 19.00 på TV3:
Jag har skrivit ett flertal gånger om Pushing Daisies och inför premiären på TV3 tänker jag bara kopiera in en gammal text från bloggen som är lika aktuell idag som när jag skrev den förra året. Pushing Daisies utspelar sig i en färgsprakande fantasivärld, inte helt olik vår egen, där pajbagaren Ned lever ett lugnt och tillbakadraget liv. Ned har sedan barndomen en ovanlig förmåga. Om han rör vid något dött så väcks det till liv igen. När han rör vid samma sak igen dör det, den här gången för alltid vilket han bittert fått lära sig genom egen erfarenhet. Görs inte detta inom en minut efter den första beröringen dör något annat i dess ställe. Detektiven Emerson får reda på vad Ned kan göra och de börjar samarbeta för att lösa mord genom att de med hjälp av Neds gåva kan prata med offret i en minut efter det att de blivit mördade. Snart ställs Ned inför ett svårt dilemma då han möter kroppen av den avlidne Chuck, som var Neds stora barndoms kärlek. Pushing Daisies är en mycket charmig och annorlunda dramakomedi som jag tycker att du ska ge en chans om du ännu inte har gjort det. Betyg för Pushing Daisies (säsong 1): C

På TV Måndag
Kommissarie Montalbano (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
Fyra nya avsnitt om den italienske maffiabekämpande kommissarien Montalbano visas på SVT under sommaren.

Lotta på Liseberg (seriestart) kl. 20.00 på TV4:
Som om det inte räckte med sommarplågan Allsång på Skansen, har TV4 bestämt sig för att göra ett eget allsångsprogram direktsänt från Liseberg i Göteborg och med Lotta Engberg som programledare. I det första programmet deltar bland annat Ola och Christer Sjögren.

Roomservice (reprisstart) kl. 20.00 på Kanal 5:
Under måndagarna i sommar repriserar Kanal 5 säsong 9 av Roomservice som första gången visades år 2005. I premiäravsnittet hjälper Johnnie och Mattias, tillsammans med  inredaren Frida Wanselius, en stalltjej att snygga till sitt hem.

På TV Tisdag
Allsång på Skansen (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Dagen efter Lotta på Liseberg gör originalet entré från Skansen i Stockholm. Anders Lundin leder det 30-års jubilerande programmet och bland gästerna i det första programmet återfinns Anna Maria Espinosa, Måns Zelmerlöw och Tomas Ledin. Kan jag tillägga att jag garanterat inte kommer att titta!

Morden i Midsomer (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
De nya avsnitten av Morden i Midsomer hamnar i SVT:s sommartablå lika troget som myggen intar landets våtmarker under somrarna. Den tolfte säsongen av serien består av fyra nya avsnitt där Tom Barnaby och Ben Jones som vanligt löser mordgåtor i den engelska landsortsidyllen Midsomer.

Gränsbevakarna UK (seriestart) kl. 20.00 på Kanal 5:
I Gränsbevakarna UK får tittarna följa de anställda på Borders and Immigration Agency i Storbritannien och deras arbete för att säkra landets gränser och bekämpa illegal immigration.

Real Housewives of New York (seriestart) kl. 21.00 på Kanal 5:
En realityserie som följer fem rika kvinnors liv i New York City.

På TV Torsdag
Sommar med Ernst (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Ytterligare ett program som jag inte kommer att titta på men jag vet, även om det verkar otroligt, att det finns personer som älskar Ernst Kirchsteiger. I den andra säsongen av programmet reser Ernst runt i Sverige och hjälper familjer med inredningen.