TV Notiser 10/3 2008

PREMIÄR I VECKAN På onsdag har Top Chef säsongspremiär i USA på kanalen BRAVO. Den fjärde säsongen kommer att utspela sig i Chicago. Top Chef brukar normalt sett visas på sommaren men i författarstrejkens kölvatten har den nya säsongen premiär redan i mars. Lite synd eftersom detta är en av de få serier som jag brukar titta på under sommaren.

HELGONET Det är tydligen en trend att göra nya versioner av gamla TV serier just nu. Näst på tur för en remake kan bli Roger Moores gamla TV serie Helgonet. The Hollywood Reporter skriver idag om att producenterna Tom Fontana and Barry Levinson, vilka tidigare bl.a. gjort serien Oz, arbetar just nu på en två timmars TV film som ska fungera som en pilot till en framtida serie. Filmen kommer att spelas in men projektet har fortfarande ingen TV kanal som står bakom det. 

BRITNEY SPEARS Förra veckan fick Paris Hilton en gästroll i My Name Is Earl och nu är det Britney Spears tur att få en gästroll i en komedi. CBS presenterar idag att hon kommer att vara med i, ett ännu inte angivet antal avsnitt av How I Met Your Mother. Denna serie visas i Sverige på TV3.

NY BARNKANAL Canal Digital tar in, den i Sverige nya, barnkanalen Boomerang i sitt utbud. Boomerang ägs av Time Warner och är en systerkanal till Cartoon Network. Kanalen visar gamla klassiska tecknade serier som Familjen Flinta och Scooby-Doo.

L WORD Showtime beslutade idag att ge The L Word, som i Sverige visas på TV400, en sjätte och därmed sista säsong. Denna säsong kommer att visas i USA under första halvan av nästa år.

HBO Den amerikanska betalkanalen HBO som tidigare gjort serier som Sopranos och Sex in the City gav idag klartecken till en ny serie som ska bygga på Alexander McCall Smiths bokserie Damernas Detektivbyrå. Böckerna handlar, som titeln säger, om kvinnliga privatdetektiver i Botswana.