TV6 presenterade helt fel film

I det utskick av tv-tablån som varje vecka går ut från Visat till alla tv-redaktioner i Sverige hade det smugit sig in ett pinsamt fel i TV6:s tablå. I stället för handlingen till storfilmen Red Dragon med Anthony Hopkins hade man råkat skicka ut handlingen till porrfilmen med samma namn. Så när redaktionerna öppnade sina utskick kunde de läsa följande beskrivning:

”Stephanie är en före detta japansk eskortflicka som tror att hon har lämnat sitt förflutna bakom sig. Men så får hon ett oväntat telefonsamtal från en före detta kollega…”

Det hela uppdagades sedan TT ringt upp TV6 och undrat om de skulle sända erotik på bästa sändningstid, och så var alltså inte fallet. Felet ska ha uppstått när man skulle lägga in handlingen i det datasystem de nyligen byt till. Christina Peredes, tablåredaktör på TV6, sa följande till Realtid.se

– Ja, det är inte någon ny satsning från TV6 utan det är jag som blandat ihop den här filmen med Hanibal Lector-filmen med samma namn.

Där ser man, TV6 kanske borde införa lite bättre kontroller på saker och ting innan de sänds eller skickas? Senaste i Midsommarveckan råkade man ju sända ut fel film under sin Matrix-vecka, tittarna som hade bänkat sig för att se den första filmen i trilogin fick istället se Get Carter. Detta beklagade TV6 naturligtvis och återgäldade det genom att visa rätt film redan nästa dag och flytta fram de två efterföljande ett par dagar.

Men man ska tänka på att alla kan göra fel,  vi är ju inte mer än människor. Synd om TV6 bara som råkat göra två blunders i rad, men nästa gång är det någon annan. Som igår kväll när jag satt i bilen på väg hem fick jag höra Erik Hassles Hurtfull Erik Hassle - Hurtful - Single - Hurtful x2. Det var Rix FM som av någon anledning spelade låten två gånger i rad. Jag antar att det blev något knas med autoslingan som går sena kvällar och nätter, men ändå en liten tabbe.

7 reaktion på “TV6 presenterade helt fel film

 1. Nu har TV 6 gjort det igen.
  Tv6 visade fel film, istället för Spartacus så visar de batman forever!

  Hela mitt nya år är förstört för detta.
  Hade viljat få en bra start på den nya året 2010 men nu tack vare tv6 är det förstört!

  SYNS 2011!!!!
  Extremt mycket arg!!

 2. skulle vart andra delen på spartacus ikväl men det blev ännu en batman film… va gör dom på tv6 egentligen..!!!? för mycket julsnaps kanske…hehe

 3. ”Sexan” verkar ha lite konstiga idéer över lag. Oändligt många repriser och/eller slumpartad episodordning, fel filmer som sagt, bortklippta credits (ens lagligt?), sjukt mycket reklampauser (men vilka har inte det numera?), katastrofal webbsida (återigen vanligt i mediabranchen) och så detta fanatiska fokus på Paradise Hotel (med enda effekten att man skyr det som pesten).

  Varför tittar jag ens? Enda kanalen jag får in som sänder sci-fi serier så det blir det som står på när 360:n eller datorn inte är på.

 4. Jag har tagit reda på varför det blev som det blev och det finns nu att läsa
  i inlägget: ”Spartacus i TV6 utgick efter strul”

 5. Nu har de gjort det igen! Red dragon visas istället för Blood Diomond. de verkar vara bra på att spela red dragon av misstag!

 6. Jag blir så j*vla förbannad.. Hade bänkat mig för Blood diamond men nej… Inte för att Red dragon är dålig men det var inte den jag ville se. Och dom kommenterar inte ens att dom visar fel film.. DOM GÖR INGET OCH JAG BLIR FÖRBANNAD!….jag blir bara så trött, vad är det för kioskmongon som sitter på viasat?

Kommentarer inaktiverade.