På TV: Vecka 28 2009

På TV Söndag
Cykel: Tour de France 2009 kl. 13.15 på Eurosport:
Årets upplaga av Tour de France började egentligen redan på lördagen men detta är den första riktiga etappen. Tour de France betyder timme efter timme av underbara cykelsändningar under tre veckor i juli då det annars är ganska dött med saker att se på tv. Jag vet inte hur många gånger jag har hyllat Eurosports kommentatorer Roberto Vacchi och Anders Adamson på den här bloggen men jag vill göra det igen. Utan dem skulle mitt intresse för tävlingen sträcka sig till att jag möjligtvis skulle se korta sammandrag istället för att sitta som fastklistrad vid alla de intressanta etapperna. Eurosport sänder direkt från hela Tour de France och om vi tittar på den faktiska tävlingen går den i år endast i södra Frankrike med en avstickare till Barcelona. Jag är lite besviken på banprofilen i år men om jag får välja de två etapperna som jag tror blir intressantast blir det den 17:e (den 22 juli) och den 20:e (den 25 juli) etappen. För mer detaljer om tävlingen och tv-tider hänvisar jag till Eurosports hemsida men för den bästa fördjupningen på svenska rekommenderar jag Vacchi och Adamsons gemensamma hemsida där de lägger upp videoklipp med analyser samt länkar till sina respektive bloggar.

Survivor: The Amazon (reprisstart) kl. 07.50 på TV400:
TV400 fortsätter att visa repriser av Survivor. Den här gången är det dags för den sjätte säsongen som utspelar sig i Amazonerna och lagen delas upp efter könstillhörighet. Betyg för Survivor (säsong 6): C

På TV Måndag
Dexter (säsongspremiär) kl. 22.30 på TV6:
Säsong 3 av thrillern Dexter består av tolv avsnitt där vi fortsätter att följa Dexter Morgan (Michael C. Hall) som löser brott på dagen och själv är seriemördare på kvällarna.

Lipstick Jungle (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV3:
Den andra och sista säsongen av den kortlivade serien Lipstick Jungle visas på TV3 under sommaren. Serien bygger på Candace Bushnells (Sex and the City) roman med samma namn. I huvudrollerna hittar vi Brooke Shields (Wendy), Kim Raver (Nico) och Lindsay Price (Victory) vilka spelar tre framgångsrika singlar i New York. Den nya säsongen börjar med att Wendy bestämmer sig för att spendera mer tid med sin tonårsdotter efter att ha hittat henne på en bar.

Prison Break kl. 22.00 på TV3:
Att TV3 bränner av de sista åtta avsnitten av Prison Break mitt på sommaren är karaktäristiskt för denna series uppgång och fall. Många älskade den första säsongen men sedan dess har det bara gått utför och den sista säsongen sågs inte av många i USA innan den för alltid gick i graven och slår följa med t.ex. The OC som hade en liknande utveckling. 
 På TV Tisdag
Ghost Whisperer (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV4:
Säsongsstart på TV4 för Ghost Whisperer där Melinda Gordon, spelad av Jennifer Love Hewitt, medlar mellan vår värld och den värld där de döda finns.