TV Notiser 25/3 2008

Förra veckan fanns det inte mycket att rapportera men när man väntar ett tag finns det till slut ett stort antal nyheter. Här kommer de viktigaste nyheterna från den senaste veckan.

PRISON BREAK Igår annonserade FOX att Prison Break kommer att komma tillbaka för en fjärde säsong under 2008/2009. Serien har haft problem med sjunkande tittarsiffror och rykten om nedläggning eller en möjlig spinn-off har surrat runt på internet vilket gör att jag blir lite överraskad över att FOX redan ger serien klartecken för ytterligare en säsong. Det är i alla fall goda nyheter för alla de som gillar serien.

FOX Igår meddelade FOX även att den nya serien The Return of Jezebel James kommer att läggs ner med omedelbar verkan. Serien har skapats av Amy Sherman-Palladino som även skapat Gillmore Girls.

NBC TV-Bolaget NBC annonserade idag att de kommer att presentera sin hösttablå redan nästa vecka. Detta är en och en halv månad tidigare än vad som brukar ske.

SCRUBS Mycket är oklart vad gäller framtiden för komedin Scrubs men igår återvände alla anställda till sina arbeten för att spela in ytterligare avsnitt av serien. NBC kommer i år inte att visa fler än de elva avsnitt som redan är inspelade. De nya avsnitten kan komma att finnas med på DVD:n för säsong 7 eller visas på TV under nästa år. Som jag tidigare skrivit är det mycket möjligt att ABC kommer att ta över serien och visa ytterligare en säsong av Scrubs. Uppgifter på internet säger att ABC under de senaste veckorna har fört seriösa förhandlingar med NBC och att ABC Studios som producerar serien har förlängt kontraktet med alla skådespelare. Jag hoppas att det definitiva svaret kommer snart.

FRIDAY NIGHT LIGHTS Jag vet inte om detta räknas som en nyhet men det ser fortfarande ut som om det faktiskt kommer att bli en tredje säsong av Friday Night Lights även om detta ännu inte har offentliggjorts. Intervjuer som har gjorts med skådespelare och producenter under den senaste veckan pekar mot att detta kommer att bli verklighet.

BEVERLY HILLS 90210 Som jag skrev om tidigare kan vi till hösten se en spinn-off till den på 90-talet populära ungdomsserien Beverly Hills 90210. Manus för ett första avsnitt är redan skrivet och det ryktas redan om vilka av originalkaraktärerna som skulle komma tillbaka i den nya serien och vilka de nya karaktärerna är. Om du är intresserad att veta mer kan du läsa följande artikel från The Hollywood Reporter.

THE OFFICE Det har funnits rykten om att karaktären Dwight från The Office skulle få en egen spinn-off. I en intervju med E! Online förnekar seriens skapare detta rykte som nu förhoppningsvis kan läggas i graven. Uppdatering (2008-04-03): Tydligen förnekade man att Dwight skulle få en spinn-off men inte att någon annan skulle få det. Jag blev i alla fall lurad av detta och förvånad när NBC annonserade att det ändå kommer att bli en spinn-off.