TV Notiser 31/3 2008

NBC Det amerikanska TV bolaget NBC kommer att presentera sin tablå för hösten redan på onsdag och idag kommer uppgifter som säger att en av de nya TV serier som man kommer att beställa till hösten är den nya versionen av Knight Rider. Mer information om detta kommer på onsdag.

MEN IN TREES Idag kom dåliga nyheter för dem som gillar Men in Trees. ABC har beslutat att inte visa serien under den för TV bolagen viktiga månaden maj. Tittarsiffrorna i maj, juli, november och februari har stor betydelse för reklamintäkterna för TV bolagen och att en serie tas bort från tablån under dessa månader är sällan ett gott tecken för att en serie ska få ytterligare en säsong. Men in Trees återkommer på TV i USA i slutet av maj.

TV7 När de nya sändningstillstånden för marksänd TV delades ut under förra veckan förnyades tillståndet för Aftonbladet TV7. Nu presenterar kanalen hur deras framtid ska se ut. Kanalen får en ny ägare och bli en underhållningskanal med inriktning på dator- och TV-spel. TV7 är svår att göra mycket sämre än de redan är så vi får se om de lyckas med sin nya inriktning. Den enda anledningen till att den ligger i kanallistorna på min digitalbox är att den passar in snyggt mellan TV6 och TV8 även om jag aldrig tittar på den.