Cirkusen kring American Idol rullar vidare

Efter att jag tidigare skrivit om Ryan Seacrest och Simon Cowells löneförhandlingar har nu turen kommit till jurymedlemmen Paula Abdul. Nu förväntar ni er säkert att jag ska skriva vilket miljonbelopp hon får för att stanna som domare i American Idol, men Paula Abdul verkar inte lika populär hos tv-bolaget FOX och producenterna som de bägge herrarna.

Det rapporteras att Abdul för tillfället står kontraktslös med mindre än en månad kvar tills juryn ska var på plats. Enligt Radaronline.com är problemet att Paula Abdula begär 20 miljoner dollar (153 miljoner kr) medans motparten i förhandlingarna tänkt sig en summa på 10 miljoner. Från Abduls sida har ett flertal utspel gjorts för att elda på produktionsbolagen. I lördags sa hennes agent till Los Angeles Times att ”tyvärr, verkar det inte som att hon kommer att återkomma till Idol” och ”jag finner det orimligt och definitivt respektlöst att de inte berättat för oss hur de tänker göra.” Själv skrev hon följande två inlägg på sin Twitter i lördags. ”Jag fällde faktiskt två tårar när jag läste de enorma mängder Twitterinlägg där ni visar mig er vänlighet, kärlek och ständiga stöd. Gud välsigne er alla!” och ”Om det inte vore för er hade den här tiden och situationen känts mycket värre!”

Programledaren Ryan Seacrest å sin sida verkar dock tämligen säker på att hela gänget kommer fortsätta i programmet. ”Det pratas en massa bakom kulisserna, men jag tror helt och hållet på att ni kommer få återse hela gänget nästa år.”, skriver han på sitt Twitterkonto.

Auditionerna till nästa säsong av American Idol började den 12 juni och är redan avslutade, men spelades in helt utan den kända idoljuryn. Nytt för i år är att ”idolerna” som kommer till auditionerna inte kommer att få möta juryn efter den sedvanliga gallringen av produktionsteamet, utan bedöms istället av en ännu okänd konstellation. Juryn kommer att dyka upp först i ”andra chansen” där vissa av de deltagare som ännu inte fått en biljett till slutaudition i Los Angeles får en ny chans.

När det gäller övriga jurymedlemmar är framtiden osäker även för Kara DioGuardi som gjorde entré i senaste säsongen. Inga kontrakt ska vara skrivna för den kommande säsongen. Den siste jurymedlemmen, Randy Jackson däremot är kontrakterad fram till 2011 och således kommer han med allra största sannolikhet att finnas på plats när den nionde säsongen börjar visas på FOX i januari nästa år.

Uppdatering: Enligt uppgifter från E! har Kara DioGuardi i slutet av juli skrivit på ett nytt kontrakt. Läs mer här! Paula Abdul har den 4 augusti beslutat sig för att lämna American Idol.

Senast uppdaterad: 2009-08-05