TV Notiser 6/4 2008

KING OF THE HILLS FOX har beställt ytterligare en säsong av sin långlivade tecknade serie King of the Hill. Nästa säsong blir seriens trettonde och premiären av den nya säsongen kommer att ske i januari 2009.

CSI William Petersen, som spelar Gil Grisom i CSI, har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. Under nästa säsong, seriens nionde, kommer Petersen att få $ 600 000 per avsnitt trots att han enligt kontraktet inte behöver vara med i alla avsnitt. Hur många avsnitt han kommer medverka i är ännu inte känt.

STAR WARS George Lucas senaste projekt, en tecknad version av Star Wars, kommer att ha premiär på Cartoon Network i oktober. Tanken är att The Clone Wars, som serien heter, ska passa för både vuxna och barn och den kommer att utspela sig i tiden mellan episod II och III av de riktiga Star Wars filmerna. När serien kommer till Sverige är inte klart.

BROTHERS & SISTERS Enligt källor till E!Online kommer Brothers & Sisters, som visas på Kanal 5 i Sverige, att få en tredje säsong som ska innehålla hela 27 avsnitt.

TV4 Nästa storsatsing hos TV4 kommer att bli en svensk version av Dancing on Ice som kommer att ses på kanalen i höst. Formatet känns igen med kändisar som åker skridskor och tittarna röstar ut en av dem. Att svenskarna inte tröttnar är en gåta för mig.

DISCOVERY SCIENCE Efter att Discovery Science fått ett av de nya sändningstillstånden för marksändningar har kanalen under veckan relanserats med ny logotyp och tablå. Antalet sändningstimmar kommer att öka och några av de nya program som lanseras är Download: Historien om Internet, Världens coolaste prylar och Eco-Tech.

WILD KIDS SVT har bestämt sig för att spela in ytterligare en säsong av Wild Kids. Serien är en dokusåpa för barn och har kommit att bli mycket populär bland barn i 8-13 års åldern. Efter den senaste säsongen som spelades in förra året meddelade SVT att det inte skulle bli fler säsonger men de har nu ändrat uppfattning. Jag har sett avsnitt av serien och kan garantera att om jag var i målgruppen skulle jag vara fast direkt. Bra TV för barn helt enkelt.