The Big Bang Theory

Idag kl. 22.30 har komediserien The Big Bang Theory  premiär på Kanal 5. Serien har haft förhållandevis höga tittarsiffror i USA och är enligt min mening den bästa nya komedin från förra året.

The Big Bang Theory handlar om nördarna Leonard och Sheldon som är rumskamrater i Los Angeles och arbetar tillsammans som fysiker på ett laboratorium. Även om de båda är genier, Sheldon ett mycket större om man får tro honom själv, så saknar de all känsla för hur man beter sig socialt. Situationen blir riktigt intressant när Penny, en inte allt för smart blondin som arbetar som servitör,  flyttar in som deras granne och Leonard försöker få henne att bli intresserad av honom.

Jag ska inte påstå att  The Big Bang Theory ens är nära samma klass som Vänner eller  Scrubs men det är en underhållande komedi som man kan slösa en halvtimme på varje vecka. Det som gör serien lite annorlunda och rolig är att skaparna till serien slänger in långa dialoger där huvudkaraktärerna diskuterar vetenskap som allt som oftast är helt irrelevant för den normale människan. (Se exemplet nedan!) Det är enligt min mening dessa dialoger som är seriens höjdpunkt och som jag kan skratta åt. Antagligen för att jag ändå har läst en hel del naturvetenskap och kan känna ett uns av igenkännande i vad de pratar om.

Om jag även ska diskutera de problem som jag kan känna att serien har så kan karaktärerna ibland känns alldeles för överspelade. Man ser dem nästan som karaktärer som inte ens tillhör människosläktet och det kan vara svårt att alls känna igen sig i det som händer. Jag har också en viss rädsla för att det kan bli lätt att tröttna på serien om producenterna inte ser till att serien blir mer än bara nördar som drar skämt om vetenskap och dataspel. Tiden får utvisa om The Big Bang Theory har tiden för sig eller inte.

Betyg för The Big Bang Theory (Avsnitt 101-111): C

3 reaktion på “The Big Bang Theory

  1. Pingback: The big bang theory / Too good to be true

  2. Pingback: På TV: Vecka 1 2009 | MicTV

  3. Pingback: På TV: Vecka 7 2009 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.