På TV: Vecka 32 2009

På TV Fredag
Friidrott: DN-galan från Stockholm kl. 18.40 på SVT1:
Höjdpunkten på den svenska friidrottssommaren är DN-galan då hela världens bästa friidrottare kommer till Stockholm. Bland höjdpunkterna finns Jeremy Wariner och Johan Wissman på 400 meter, Mustafa Muhammed på 300 m hinder och inte minst galans höjdpunkt: 100 m herrar där Tyson Gay möter Asafa Powell.

På TV Måndag
In Treatment (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ Hits:
SVT visade nyligen den första säsongen av denna serie och nu är det dags för Canal+ att visa den andra. Psykologen Paul har nu flyttat från Baltimore till Brooklyn men konceptet för serien är dock det samma med fyra patienter som besöker honom och där varje avsnitt är en session. Den första nya patienten är den framgångsrika advokaten Mia som var Pauls patient för 20 år sedan och nu anklagar honom för sina misslyckanden. Han kommer också att behandla arkitektstudenten April som med sina blott 23 år har fått diagnosen cancer, den 12-årige pojken Oliver som anklagar sig själv för sina föräldrars skilsmässa  och företagsledaren Walter som inte klarar av trycket på honom. Canal+ visar två nya avsnitt varje vardag kl 20.00 fram till den 26 augusti.

På TV Tisdag
Foyle’s War (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
Tre nya avsnitt av den engelska deckarserien Foyle’s War visas på SVT under augusti där Michael Kitchen som vanligt axlar rollen som detektiven Christopher Foyle som löser svåra fall i England under andra världskriget.
    På TV Onsdag
Walking with Dinosaurs (reprisstart) kl. 19.30 på TV4:
Den prisbelönta dokumentären Walking with Dinosaurs kommer att repriseras på TV4. Denna BBC Dokumentär från år 1999 består av sex delar och återskapar med hjälp av dataanimationer och arkeologiska fynd hur livet på jorden såg ut under dinosauriernas tid. 

På TV Torsdag
Survivor: Guatemala (säsongspremiär) kl. 13.55 på TV400:
Jag önskar att TV400 drog av alla säsonger av Survivor på en betydligt bättre sändningstid än vardagar kl. 13.55. Så gott som ingen tittar på detta underhållande program. Nu är det i alla fall dags för den elfte säsongen som utspelar sig i Guatemalas djungler bland gamla mayaruiner. Säsongen börjar med att alla deltagare får ge sig ut på en lång marsch för att nå sina läger och många av deltagarna har stora svårigheter med detta. Enligt min mening är detta en mycket underhållande säsong med ett minst sagt rafflande avslutning som inte många kunde förutsäga. Betyg för Survivor (säsong 11): C