Paula Abdul lämnar American Idol

Abdul Dramat som har utspelat sig i de amerikanska medierna kring American Idol fick sitt slut igår då Paula Abdul meddelade att hon inte kommer att fortsätta som domare i programmet. På sitt Twitter skriver Abdul att det är med "sorg i mitt hjärtat som jag har beslutat mig för att inte återvända till Idol. Jag kommer sakna att vårda all ny talang men mest av allt att vara en del av ett program som jag från den första dagen hjälpte att bli ett internationellt fenomen." FOX bekräftar nyheten i ett eget pressmeddelande där de tackar Abdul för hennes tidigare medverkan och önskar henne all lycka i framtiden.

Anledningen till Abduls beslut är att FOX inte var beredda att möta hennes lönekrav trots att de varit mer än villiga att betala betydligt mycket mer än vad Abdul krävde för att få tillbaka jurymedlemmen Simon Cowell och programledaren Ryan Seacrest. För mer bakgrundsinformation om alla turer kring detta och vilka som sitter i juryn när den nionde säsongen av American Idol börjar i januari 2010 hänvisar jag till Teds tidigare inlägg om detta ämne:

Personligen har jag inga problem med att Paula Abdul lämnar American Idol. Hennes roll i juryn har varit alldeles för tydlig då hon mycket sällan ger konstruktiv kritik till någon av deltagarna utan mer fungerat som en supporter. Chansen att jag skulle orka följa nästa säsong av serien ökade helt klart med detta besked. 

Mer läsning finns hos SvD, Aftonbladet och Kanal 5.

Foto: Universal/TV4