På TV: Vecka 33 2009

På TV Fredag
Fotboll: Wolfsburg-Stuttgart (Bundesliga) kl. 20.30 på Eurosport 2:
För att stärka sitt innehåll har Eurosport inför den kommande fotbollssäsongen köpt in rättigheterna för att visa matcher från tyska Bundesliga. Dessa kommer att visas på Eurosport 2 med fem direktsända matcher varje helg. Dessa fördelas genom att en match visas på fredagskvällen, två matcher under lördagen och två på söndagen. Premiär för satsningen görs idag då de regerande mästarna Wolfsburg tar emot Stuttgart hemma på Volkswagen Arena kl. 20.30. Resterande matcher under helgen är Werder Bremen-Frankfurt kl. 15.30 och Hoffenheim-Bayern München kl. 18.30 på lördagen samt Bochum-Mönchengladbach kl. 15.30 och Freiburg-Hamburg kl. 17.30 på söndagen.

På TV Måndag
American Dreams (reprisstart) kl. 17.35 på Kanal 9:
Jag skulle kunna använda sida upp och sida ner för att hylla denna serie vilken är en av mina absoluta favoriter genom alla tider och för alla er som inte har sett den rekommenderar jag den verkligen. Det är inte den mest actionladdade serien som någonsin har gjorts men kanske en av de med mest hjärta. American Dreams följer familjen Pryor genom de stora samhällsförändringarna som skedde i USA under 60-talet. Det första avsnittet utspelar sig vid tiden för mordet på JFK och under de tre säsonger som serien fick kommer bland annat rasmotsättningar, kriget i Vietnam, studentrevolter och inte minst musikrevolutionen under detta årtionde, alla att spela avgörande roller för det som händer med familjens medlemmar och deras vänner. Bland skådespelarna i American Dreams hittar vi Brittany Snow, Gail O’Grady och Will Estes. Bland alla de artister som uppträder i serien kan bland annat Kelly Clarkson, Alicia Keys, Wyclef Jean och Kelly Rowland nämnas.  Den svenska titeln på serien är Drömmarnas tid och Kanal 9 kommer att visa serien varje vardag kl. 17.35.

CSI: NY kl. 21.00 på Kanal 5:
Efter ett kortare sommaruppehåll är CSI: NY tillbaka med ny avsnitt från den sjätte säsongen. I premiären hittas en kvinna mördad efter ett bråk om en bröllopsklänning.

På TV Tisdag
Top Gear (säsongspremiär) kl. 22.05 på Kanal 9:
Den nya säsongen av det populära motorprogrammet Top Gear inleds med att tre lastbilar köps in för att testa olika utmaningar med. Bland gästerna under den kommande säsongen finns bland annat Mark Wahlberg och Tom Jones.

På TV Onsdag
Grand Designs (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 9: 
Programledaren Kevin McCloud guidar tittarna på byggplatser för de mest galna och udda byggnaderna. Den kommande säsongen kommer bland annat att visa bygget av åttakantiga hyddor, halmstugor, underjordiska hem och ett gotiskt slott. Jag har ännu aldrig sett detta program men blir lite lockad när jag läser om det.