SVT och Kanal 5 förenar CSI och Without a Trace

För att öka tittarsiffrorna har den amerikanska TV kanalen CBS vid ett flertal tillfällen låtit en storyline löpa över flera av sina kriminalserier. I höstas förenades ett avsnitt av CSI med ett av Without a Trace. Dubbelavsnittet börjar i CSI där kriminalteknikerna i Las Vegas hittar tydliga samband mellan den mordutredning som de själva håller på med och en utredning som tidigare startas av FBI teamet från Without a Trace i New York. Handlingen bygger på en verklig historia och upplösningen av mordgåtan får vi i ett avsnitt av Without a Trace.

Jag har haft några funderingar kring om hur dessa avsnitt skulle kunna visas på ett bra sett i Sverige då CSI visas på Kanal 5 och Without a Trace på SVT1 men i förra veckan meddelade de båda kanalerna att man har kommit överens om att samarbeta för att kunna visa dessa två avsnitt tillsammans. Lördagen den 17 maj kl. 21.00 visar Kanal 5 det aktuella avsnittet av CSI och historien fortsätter i Without a Trace som visas kl. 22.00 på SVT 1.

Jag måste ge de båda kanalerna lite beröm för att de har kommit överens om detta trots att de båda har fått ge efter en del. Kanal 5 får in avsnittet i samband med de andra avsnitten från samma säsong men de får ge upp sin ordinarie sändningstid på måndagar till förmån för en lördag. SVT får behålla sändningstiden för Without a Trace men de blir tvungna att visa det aktuella avsnittet flera månader innan de övriga ifrån säsong 6 av serien.