TV Notiser 30/4 2008

Det har varit lite dåligt med inlägg på sista tiden men jag kan lova att jag arbetar på ett stort antal inlägg som förhoppningsvis kommer att publicera snart. Tills dess kommer här de senaste notiserna.

HOW I MET YOUR MOTHER Det är nu helt klart att Britney Spears kommer att vara med i ytterligare ett avsnitt av How I Met Your Mother. Avsnittet kommer att visas i USA den 12 maj.

CSI För två veckor sedan fick vi veta att Gary Dourdan har fått sparken från CSI och kommer att lämna serien efter den här säsongen. I måndags fick vi en ledtråd till vilka orsaker som kan ha lett till att han får lämna serien. Dourdan arresterades då för innehav av kokain, heroin och ecstasy. Han släpptes senare efter att ha betalat borgen.

KUNSKAPSKANALEN När SVT startade Kunskapskanalen år 2004 var tanken att kanalen skulle vara fördjupande när det gäller vetenskap och politik. I det senaste sparpaketet för SVT föreslås det att alla vetenskapsprogram flyttas över till SVT2 och att Kunskapskanalen blir en renodlad repriskanal för det material som sänds på SVT2. Detta måste ses som ytterligare ett bakslag för SVT. När konkurrenterna satsar på allt fler kanaler återgår SVT till att enbart satsa på två.

FOTBOLLSBRÅKET Såpan om rättigheterna till att sända Allsvenskan i fotboll fortsätter. För att få med allt som har hänt den senaste veckan skulle jag behöva skriva i flera timmar men här kommer en kort sammanfattning. Efter domen i hovrätten som jag skrev om förra veckan har Kentaros hävdat till TV4 att avtalet fortfarande gäller trots domen. Därmed har också TV4 annonserat att man tänker att fortsätta visa matcher från Allsvenskan som om ingenting hade hänt. Canal+ hotar med att skicka kronofogden på Kentaros för att stoppa sändningarna om de inte följer domen. Medlingsförsök har inletts utan resultat och idag lämnade Kentaros in en resningsansökan till Högsta Domstolen. Fortsättning lär komma!   

ALIENS IN AMERICA Enligt uppgifter från E!Online kommer komediserien Aliens in America som visas på The CW att läggas ner efter sin första säsong. Serien visas ännu inte på TV i Sverige.

SINGING BEE TV3 har beställt ytterligare en säsong av underhållningsprogrammet Singing Bee som visas på söndagar kl. 20.00. Den kommande säsongen visas antagligen i höst.